Kruševljanka Nevena Đurić izabrana za  potpredsednicu Srpske napredne stranke

Postavljeno: 28.11.2021

Nevena Đurić, koja je za narodnu poslanici na izbornoj listi Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić – Za našu decu“  izabrana na prošlogodišnjim izborima, sada je dobila visoku stranačku funkciju. Ona je, naime, na Izbornoj skupštini SNS-a izabrana za potpredsednicu te stranke, uz još šestoro stranačkih kolega

Ana Brnabić, koja je takođe izabrana za potpredsednicu stranke je, kako su mediji preneli, kazala da je  Nevena Djurić izabrana na predlog Aleksandra Vučića. Kako je saopšteno nakon Izborne  skupštine, SNS je usvojio  deset načela političkog delovanja stranke, Izveštaj o radu stranke, te su izabrani rukovodeći organi stranke, odnosno novi Glavni odbor, Izvršni odbor te novi članovi Predsedništva stranke. Takođe, Aleksandar Vučić je odbio da prihvati jednoglasan predlog svih članova stranke i da se ponovo kandiduje kao jedini kandidat za predsednika SNS te je izbor predsednika SNS-a odložen za posle izbora koji će biti održani u aprilu.

Inače, Kruševljanka Nevena Đurić je javnosti u Srbiji postala poznata nakon žustrih i agresivnih nastupa u televizijskim emisijama u kojima je sučeljavala stavove sa predstavnicima opozicije.

Foto: mojposlanik.rs

Pre izbora za narodnu poslanicu Đurićka je predavala matematikuu osnovnoj i srednjoj školi, a potom u kruševačkoj Regionalnoj privrednoj komori radila na poslovima stručnog saradnika za projekte. Što se stranačkog angažovanja tiče ona je od 2019. godine vodila konferencije za novinare kruševačkog odbora SNS-a, a bila je polaznik Akademije mladih lidera te stranke. Rođena je 10. oktobra 1993. godine u Kruševcu. Završila je srednju Medicinsku školu, a potom osnovne i master studije na Prirodno matematičkom fakultetu u Kragujevcu, smer profesor matematike.

Inače, na jučerašnju svečanu akademiju, održanu u Beogradu povodom 13. godina osnivanja Srpske napredne stranke, u četrdesetak autobusa krenulo je oko dve hiljade članova te stranke iz Kruševca. Akademiji je prethodila pomenuta Izborna skupština.

J.B.

Ostale vesti

Komentari

  1. Ana kaže:

    Bravo, najbolji ste, bravo za naprednu stranku, uvek sam uz vas, naravno i moja porodica.

1 thought on “Kruševljanka Nevena Đurić izabrana za  potpredsednicu Srpske napredne stranke

Comments are closed.

back-to-top