Kruševljanka Milinka Ivanović – dobitnica Virtus nagrade 

Postavljeno: 14.05.2020

Naša sugrađanka, Milinka Ivanović, jedna je od dobitnica specijalne Virtus nagrade za filantropiju koje dodeljuje TRAG fondacija sa ciljem da oda priznanje kompanijama i pojedincima koji kao darodavci strateški podržavaju svoje zajednice

Milinka Ivanović, medicinska sestra u penziji, poslednjih nekoliko decenija posvećena je filantropskom i volonterskom radu – ona izrađuje i donira igračke za decu iz ranjivih kategorija društva. 

Samo tokom prošle godine, Milinka je napravila i poklonila više od 1.800 ekoloških igračaka za decu migrante i izbeglice, decu sa invaliditetom, decu obolelu od dijabetesa i decu u vrtićima u Kruševcu u ukupnoj vrednosti od oko 900 hiljada dinara, o čemu je pisao i naš portal i novine GRAD.

Gotovo dve trećine igračaka koje je tokom prošle godine izradila, Milinka je poklonila deci u prihvatnim i azilnim centrima širom Srbije, za koju je to neretko jedina igračka koju imaju. Kada god je u mogućnosti, deci uručuje igračke lično. Milinka neguje dobru saradnju i sa lokalnom zajednicom u u kojoj često inicira filantropske akcije.

Inače, Virtus nagrada ustanovljenu 2007. godine, i njome Trag fondacija već 13 godina promoviše filantropiju u našoj zemlji i podstiče sve veći broj kompanija i pojedinaca da se uključi u programe i inicijative za opšte dobro.

Glavnu nagradu za 2019. godinu na nacionalnom nivou dobila je kompanija Mastercard Europe SA Beograd za donaciju 250.000 evra organizaciji NURDOR za izgradnju Roditeljske kuće u Beogradu, podršku ženskom preduzetništvu i zdravstvenoj zaštiti u Srbiji.

Među dobitnicima su i Eurobanka a.d. BeogradTelenor d.o.o. i porodično preduzeće Inter-mehanika d.o.o. iz Smedereva

 Za individualni doprinos filantropiji nagrađeni su Tamara Klarić i Bogdan Stevanović iz Beograda, koji su u okviru akcije humanitarnog pešačenja „Pruži korak“ prikupili sredstva za izgradnju nove Roditeljske kuće u Beogradu, a dobitnici specijalnih nagrada, osim naše Milinke su i DM drogerie za doprinos rodnoj ravnopravnosti, Marko Čikarić, mladi učitelj iz Prokuplja, za individualni doprinos razvoju lokalne zajednice i Matea Balani, devetogodišnjakinja iz Zrenjanina, za mladu filantropkinju.

VIRTUS nagrada za 2019. godinu realizovana je uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje, Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju.

 

Ostale vesti

Komentari

  1. Snežana kaže:

    Bravo, sve čestitke! Divno je to što radite, poštovana Milinka Ivanović. Drago mi je što je jedna od najvećih fondacija u Srbiji, Trag Fondacija to prepoznala. Želim vam da napravite još mnogo igračaka i obradujete još mnogo dece.

1 thought on “Kruševljanka Milinka Ivanović – dobitnica Virtus nagrade 

Comments are closed.

back-to-top