Kruševljanka Maša Đokić šampionka Balkana u šahu

Postavljeno: 31.10.2020

Devetogodišnja Maša Đokić iz Kruševca, u konkurenciji jedanaestogodišnjih devojčica u finalu Sportskih igara mladih u Sarajevu, osvojila je prvo mesto sa tri i po poena iz pet partija. Druga je bila devojčica iz Bjelovara Klara Končar, a treca Leoni Lukinović iz Zagreba, obe po tri poena

 – Bilo je predivno. Naročito kada se nađete na pobedničkom postolju ispred toliko sjajnih šahistkinja sa prostora bivše Jugoslavije. To je, u neku ruku, kruna uspeha mog višegodišnjeg učenja šaha – kaže Maša Đokić.

Podstrek za karijeru kojoj se pre svega ja radujem, je moja  starija sestra Milica, koja je ovom prilikom bila sa takmičarkama od 12 godina, a u jedanaestoj joj nije bilo ravne – dodaje Maša. 

Ne zaboravlja ni ostale koji su joj bili podrška na ovom putu uspeha: svog oca Miljka koji je i predsednik  Šah kluba Kruševac, majku Mariju, ali i, kako kaže, sve Đokiće iz bliže i dalje rodbine. 

Drago mi je što je Lazarev grad u ovakvoj konkurenciji bio za mnoge nedostižan. Hvala svima koji se jednako raduju kao i mi šahisti.

Kod Đokića je, inače, ova misaona igra u prvom planu, zajedno sa školom i poštovanjem svakog protivnika iz bilo kog kraja sveta.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top