Kruševljanin u Žalgirisu

Postavljeno: 09.01.2021

Nemanja Ljubisavljević je prošle godine sa Žalgirisom osvojio titulu državnog prvaka i osvajača Super kupa Litvanije. Ambicije nisu ni za ovu godinu male…

Nemanjana Ljubisavljević je rođen 1996. godine u Kruševcu. Ljubav prema fudbalu odvela ga je u trsteničku Prvu Petoletku gde je fudbalski stasavao, pa u Jagodinu, Tabane, Radnički iz Niša, Dinamo iz Vranja. Potom odlazi u Hrvatsku, u drugoligašku ekipu HNK Gorica. Sa njom je izborio plasman u Prvu ligu, postavši pravi miljenik hrvatskih navijača.

Posle dve ipo sezone u Hravatskoj, karijeru je nastavio u Livaniji. Sa najpozantijim tamošnjim klubom, Žalgiriom, potpisao je ugovor na tri godine. I već prve sezone pokazao je čelnicima kluba iz Vilnjusa, osnovanog 1947. godine, da su njegovim angažmanom napravili odličan izbor. Nemanja je prošle godine sa Žalgirisom osvojio titulu državnog prvaka i osvajača Super kupa Litvanije. Ambicije nisu ni za ovu godinu male…

– Žalgiris je i najveći litvanski klub, ali tri godine nije osvojio Kup, što smo u 2020. ostvarili već na početku sezone. Sezona je bila duga, teška i neizvesna, naravno i zbog epidemije virusa korona, nismo je otvorili dobro i zaostajali smo osam bodova za Suduvom iz Marijampolea, ali smo zatim uhvatili dobar ritam, pobedili smo ovu ekipu u zadnjem kolu kod kuće sa 3:0 i osvojili titulu.

Osim dobroj zdravlja, Nemanja u ovoj godini priželjkuje i dobre rezultate svog kluba na evropskoj sceni:

– Prošle godine smo igrali kvalifikacije za Ligu Evrope, u prvom kolu protiv Estonaca i dobili smo ih, ali nas je zatim zaustavio prvak Norveške Bodo Glimt, mada nismo bili daleko od pobede. Ove godine želja mi je da izborimo učešće u grupnoj fazi Lige šampiona ili Lige Evrope – kaže Nemanja, dodajući kako nije prekinuo ni kontakte sa svojim zavičajem, a sa posebnim interesovanjem pratim šta se dešava u našem fudbalu, posebno na lokalu.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top