Kruševljanin Igor Arsić (33) pojačanje rukometnog kluba Hapoel u Izraelu

Postavljeno: 14.01.2022

Nakon zavidne karijere koja je započela u kruševačkom Napretku, a nastavila se u elitnim klubovima u Grčkoj i Makedoniji, Igor Arsić pozvan je u izraelski Hapoel. Priča o ovom vanserijskom rukometašu, međutim, ne bi mogla biti ispričana a da se ne krene od njegove porodice Arsić, koja je verovatno jedina kruševačka kompletno rukometna porodica

Igorovi roditelji, Zoran i Jasmina Arsić i stariji brat Srđan, baš kao i Igor, ne samo da su zaljubljenici u rukomet, već svi ostvarili respektabilne karijere u ovom sportu. Do 2010. kada je Srđan prekinuo da se bavi ovim sportom, bila je to jedina Kruševačka totalno rukometna porodica.

Jasmina je bila bek RK Napredak, a Zoran Arsić, golman Napretka i mlade reprezentacije ondašnje Jugoslavije.

Stariji sin Srđan, počeo je u Napretku kao prvoligašu, posle toga i superligašu, a zatim se preselio u Dubočicu iz Leskovca.

Njegov mlađi brat Igor otišao je najdalje. On je takođe počeo kao član nekadašnjeg kruševačkog ORK Napredak, a ubrzo se uselio u ekipe grčkih šampiona: RK Aek, Olimpijakos, Paok. Igrao je i u makedonskom Pelistru i Eurofarmu.

Sjajno je bilo u Grčkoj. Reč je o šampionima ove zemlje, ali želja za dokazivanjem me je posle igre u ovoj zemlji i Makedoniji odvela u Izrael. U Hapoelu koji je osvajač domaćeg kupa, a ima ambicije i za Ligu šampiona, su me sjajno primili i taj ugovor je potpisan na godinu dana. Dočekan sam izvanredno i osećam se kao da sam u mom rodnom Kruševcu – otkriva nam Igor Arsić.

Otac Zoran ponosan je na Igorov uspeh i uvceren da su sinovi pošli njegovim i Zoričinim stopama, razvijajući ljubav prema rukometu. Podsetimo, Zoran Arsić bio je golman u Napretku, a njegova rukometna karijera u ovom klubu pamtiće se i po tome što je uvek više voleo da igra nego da brani, pa su se njegove i želje odgovornih u klubu često sukobljavale. Zoran se dokazao i u mlađoj reprezentaciji Jugoslavije.

Majka Jasmina iza sebe ima i titulu sportistkinje grada Kruševca, bila je čudo od deteta u dresu Napretka neprikosnovena u odbrambenim zadacima u klubu.

I stariji sin Srđan je uvek bio uzoran sportista i učio od boljih od sebe u bilo kom klubu u kome je igrao. Zadovoljni su bili njegovim učinkom i u rodnom Kruševcu dok je nosio dres Napretka, a kasnije i u Dubočici u Leskovicu. Ipak, doneo je odluku da prekine karijeru i sada je menadžer u Kokakoli.

Zoran, Jasmina, Igor i Srđan su pravi primer zaljubljenika u rukometnu igru, za koju mnogi tvrde da je „prljava“, odnosno veoma gruba. Igor će ostati u Izraelu, veruje, i duže od potpisanog ugovora, jer je u dobroj formi, a čelnici kluba su izuzetno zadovoljni njegovim učinkom na prvenstvenim utakmicama, a očekuju da sa njim osvoje i šampionsku titulu.

Lj. Marković

Ostale vesti

back-to-top