+381 64 812 51 81
Naslovna » Politika » Kruševljani večeras prvi put prošetali u okviru protesta „1 od 5 miliona“

Kruševljani večeras prvi put prošetali u okviru protesta „1 od 5 miliona“

Kruševac se večeras pridružio protestima „1 od 5 miliona – Stop krvavim košuljama“, koji se u Beogradu održavaju skoro dva meseca i koji su se do ovog vikenda proširili na tridesetak gradova. Upravo je napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, koji se dogodio pred tribinu Saveza za Srbiju u Kruševcu bio povod za početak protesta u Srbiji. U Kruševcu je nakon tog napada održana tribina i protest, koji su okupili predstavnike opozicije, da bi potom građani najpre u Beogradu, a zatim i drugim gradovima počeli da se okupljaju jednom nedeljno

Okupljeni Kruševljani, njih više od 200, sa protesta su zatražili ostavku gradonačelnice, smanjenje računa za grejanje te da Kruševac bude bezbedan grad.

Njima se na Trgu mladih najpre obratio Boban Jovanović  poželevši dobro veče onima koji su došli, ali i onima koji nisu tu jer su ucenjeni i uplašeni.

Rekao je da građani protestom pokazuju da se ne boje batinaša te da protestuju protiv nasilja koje je režim nametnuo.

– I sada im kažemo „Stop krvavim košuljama“. Često me pitaju zar te nije strah, zašto se buniš. Ne, nije me strah, ne želim više da trpim nasilje, želim slobodno demokratsko društvo. Režim se ne plaši ni Đilasa, ni Borka, ni Boška ni Jeremića već se plaši nas, slobodnih ljudi. Vreme je za buđenje – kazao je on dodavši da narednog petka očekuje još više ljudi.

Jovanović je bio među povređenima prilikom napada na okupljenje pred tribinu Saveza za Srbiju u Kruševcu, kada je lider Levice Srbije Borko Stefanović zadobio povredu glave.

Da okupljeni nisu političari već građani koji viču i upozoravaju da nešto gori, da neko prelazi na crveno, da ne rade radijatori, da nešto opasno u društvu nije dobro napomenula je profesorka srpskog jezika Dušanka Milosavljević dodavši da građani imaju pravo da ne odustaju od svog grada i svoje zemlje.  

– Mi ovde okupljeni građani, moramo da imamo odgovornosti za sebe i za njih, za one na vlasti koji pričaju o izdajicama, izdaji. Mi nismo izdajice, niti bilo koga tako nazivamo, nisu ni oni koji su u drugoj partiji. Ni njima nije dobro, i oni ne znaju šta će sa svojim kupljenim diplomama, bednim platama, i oni nisu dobili posao zbog koga su ušli u partiju, i oni će doći, u proleće, ne brinite, čekamo ih, dobrodošli su – poručila je ona.

Zahteve kruševačkog protesta, medju kojima je i zahtev da Kruševac bude bezbedan grad, pročitao je bubnjar grupe ZAA Zlatko Petković kazavši da želi da se „u rođenom gradu svi osećamo bezbedno“.

Podsetio je da devedesetih godina nije smeo da prodje pored odredjenih mesta jer je mislio da može da mu se desi nešto loše rekavši da mu se taj osećaj ponovo vraća.

Nakon obraćanja usledila je šetanja glavnom ulicom. U jednom pravcu gradjani su nosili transparent sa natpisom „Počelo je“, dok su u povratku nosili natpis  „Stop krvavim košuljama“. Na parolama je pisalo „Gaša i Maša nisu ljubav naša“, „Linč, silovanje, nasilje trpimo sedam godina“, „Hoćemo pasoše za more ne za posao“, „Ko štiti kruševačke batinaše?“.

Za naredni petak je najavljena sledeća protestna šetnja.

Kruševac se večeras pridružio protestima „1 od 5 miliona – Stop krvavim košuljama“, koji se u Beogradu održavaju skoro dva meseca i koji su se do ovog vikenda proširili na tridesetak gradova. Upravo je napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, koji se dogodio pred tribinu Saveza za Srbiju u Kruševcu bio povod za početak protesta u Srbiji. U Kruševcu je nakon tog napada održana tribina i protest, koji su okupili predstavnike opozicije, da bi potom građani najpre u Beogradu, a zatim i drugim gradovima počeli da se okupljaju jednom nedeljno Okupljeni Kruševljani, njih više od 200, sa protesta su…

Review Overview

Rejting korisnika 4.46 ( 1105 glasova)

5 komentari

 1. BRAVO !!!!!!
  Da napokon oteramo ove bandite jednom za sva vremena !!!!

 2. Tek će nas biti !
  PODRŠKA SVIM SLOBODOUMNIM, POŠTENIM LJUDIMA !
  Dosta su nas gazili !

 3. Dragoljub Ilić St Čaršija

  Ajde molim vas, smešno. Kad sam video ko demonstrira, sve mi je jasno. Svih 15 stranaka niste uspeli da skupite više od 150 ljudi. Sramota. Svi zajedno da izađete na izbore nemate cenzus.

  • Samo polako, videćeš koliko će nas biti sledećeg petka, pa onog tamo, …
   A i ko je pominjao stranke ?!? Nemaju stranke nikakve veze sa protestom !
   U pitanju je GRAĐANSKI PROTEST !
   Znaš ti to vrlo dobro, toga se i plašite !
   No, sledećeg petka Vam neće pomoći ni namerno nečišćenje ulica …

   DOLE DIKTATOR VUČIĆ, UAAAA LOPOVI, ŽIVELA SLOBODA !!!!!!!
   Eto toliko. 🙂

  • 150 ljudi ?!?!?
   Je l’ Vam to dr. Neša iz Beograda izbrojao ?
   Hahahahaha, prpa a ?
   Krenulo je i u Kruševcu, GOTOVI STE !!!!!!

x

Proveri i

“@Instabajka” učenika OŠ “Jovan Popović”

Dramska sekcija “Jovanovci” iz OŠ “Jovan Popović” predstavila se na ovogodišnjem Festivalu školskog teatra sa komadom “@Instabajka”. Predstavu je režirala ...

Ovom tekstu nije potreban naslov, ovo su istinite priče iz KOVID zone

Ovom tekstu nije potreban ni uvod ni autor. Portal “Kruševacgrad” donosi vam istinite priče iz crvene zone koje su sinoć ...

SSP: Kanalizacija u Velikom Golovodu ne funkcioniše dobro, uprkos tvrdnjama nadležnih

– Jedan od najvećih problema meštana naselja Veliko Golovode, pored toga što nemaju vrtić i poštu, je i to što ...

Odloženo suđenje za napad na Stefanovića i Jovanovića, jedan od okrivljenih izostao

Nedolazak jednog od trojice okrivljenih, bio je razlog za odlaganje današnjeg suđenja za događaj iz novembra 2018. godine kada su ...

Rukometašice Napretka nadigrale Novi Pazar 2

Rukometašice kruševačkog Napretka 12, bile su ubedljive u 13. kolu Prve B lige Zapad protiv Novog Pazara 2, pobedom 34:20Ovo ...