Kruševljani uživali u džezu

Postavljeno: 23.08.2021

Saksofonista Rista Trajković sa još petoro svojih prijatelja i kolega, održao je džez koncert u bašti Kluba KCK. Kruševljani su imali priliku da uživaju u popularnim džez standardima i autorskim kompozicijama koje je izvodio ovaj jazz sekstet

Pored Riste Trajkovića, nastupali su i bubnjar Ivan Jelenković, gitarista Lazar Petrović, Čedomir Ilić je svirao bas gitaru i kontrabas, a Bojan Petrović trubu. Gost koncerta bila je Julija Loveson.

Koncert Riste Trajkovića, zvezde internacionalnog Nisville jazz festivala, ostaće upamćen po njegovim maestralnim bravurama i najavi narednog okupljanja u Kruševcu, povodom izlaska novog albuma, gde će matematički biti prikazana muzika, nešto potpuno novo, iskorak i prava jazz inovativnost.


O autoru

Rista Trajković je rođen 1948. godine u Beogradu. Školovao se na muzičkim akademijama u Beogradu i Zagrebu. Osnivač je Zagrebačkog džez seksteta i Vind kvarteta. Član je evropskog “Big Benda”, “Afro džez samita” i “Etno connection”. Od 1989. živi u Nišu gde je osnovao više manjih sastava, pokrenuo školu saksofona i svirao u „Naisus Big Bendu“ i „Nišvil Big Bendu“. Nastupao je sa brojnim priznatim muzičarima a sa „OK Connection“ u poslednjoj postavi nastupao na svim džez festivalima u zemlji i inostranstvu. Do sada je izdao 6 albuma.

Ostale vesti

back-to-top