Zmajevima“ uručena sportska oprema

Postavljeno: 05.08.2022

Predstavnici fondacije „Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić“ danas su u Gradskoj upravi članovima Badminton kluba “Zmajevi“ uručili donaciju u vidu sportske opreme.

Članovi jednog od najtrofejnijih kruševačkih sportskih klubova dobili su na poklon sportsku opremu- patike, trenerke i rekete.
Sporazum između ove fondacije i Grada Kruševca potpisan je prošle godine, a kruševački Zmajevi prvi su klub u tom gradu koji je dobio donaciju ove fondacije.

Kako je kazao zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović, ovaj sporazum je jedan od dodatnih vidova podrške našem gradu koji, kroz Lokalni akcioni plan, vodi aktivnu politiku za mlade.

– Cilj je da se pomogne mladim, talentovanim ljudima da se obrazuju, dodatno usavrše kako u formalnom, tako i u neformalnom obrazovanju i pruži pomoć u vidu nabavke opreme, instrumenata ili podrške za odlazak na neko međunarodno takmičenje – rekao je on.

Koordinatorka projekata Fondacije, Milica Marković, kazala je za uspešnost ovog projekta veoma važna saradnja sa lokalnom samoupravom, te istakla da je Grad Kruševac pokazao spremnost da se aktivno uključi u pronalaženje mladih, talentovanih ljudi i pomogne im da se edukuju i usavrše, ali i da im se obezbedi neophodna sportska oprema.

Badminton klub „Zmajevi“ postoji 18 godina, ima preko 20 članova i postiže vrhunske rezultate. Osvajači su brojih medalja na državnim i međunarodnim takmičenjima. Trenutno se pripremaju za juniorsko prvenstvo u Beogardu, potom i za prvenstvo u Španiji.

J.P.
Foto: https://krusevac.ls.gov.rs/

Ostale vesti

back-to-top