Kruševački školarci odlični domaćini i sportisti

Postavljeno: 11.05.2022

Savez za školski sport u Kruševcu bio je danas domaćin tradicionalne manifestacije u sportu osnovaca i srednjoškolaca Rasinskog, Topličkog, Timočkog i Niskog okruga sa više od što učesnika u ženskoj i muškoj konkurenciji. Kruševljani su se pokazali kao dobri domaćini, a po rečima koordinatora Rasinskog okruga za školski sport Miodraga Jovanovića Duke sve je proteklo u fer i korektnom nadmetanju.

-Nije nam prvi, a verovatno ni poslednji put organizacija ovakvih takmičenja. Raduje nas što su naši đaci iz tri škole, među četiri okruga ,tri puta bili najbolji-ističe Miodrag Jovanović.

U kategoriji pioirki najbolje du bile devojčice iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Kruševca, na drugoj poziciji je Osnovna škola „Dušan Radović“ iz Niša, a na trećem „Đura Jakšić“ iz Zaječara. Kod pionira najbolja je ekipa Osnovne škola „Živadin Apostolović“ iz Trstenika ,a na drugom „Dušan Radović“ iz Niša.

Među omladincima, na pobedničkom postolju bila je ekipa Tehničke škole iz Trstenika, na drugom Gimazija 9.maj iz Niša, a na trećem Tehnička škola iz Zaječara. Gimnazija Svetozar Marković iz Niša imala je najbolje omladinke, a drugo mesto je pripalo  je omladinkama Gimnazije iz Kruševca je druga, a treće je Medicinskoj školi iz Zaječara.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top