Kruševački karatisti šampioni Srbije

Postavljeno: 23.11.2022

Na Prvenstvu Srbije u karateu za sve uzrasne kategorije i discipline, održanom u Kruševcu, sa osvojenih 165 medalja u generalnom plasmanu, Karate klub Kruševac je osvoji prvo mesto. Pred prepunom Halom sportova i u odličnoj sportskoj atmosferi, predstavilo se 450 karatista iz 51 kluba.

Drugo mesto, sa osvojene 33 medalje, pripalo je ABC Sport iz Smedereva a treći je bio KK Kragujevac sa 22 medalje. Četvrto mesto osvojio je KK Prva petoletka iz Trstenika, dok se na petom mestu našao KK Šumadija Dojo iz Kragujevca.

U Karate klubu Kruševac, koji je ujedno bio i tehnički organizator ovog sportskog događaja, navode da se samo takmičenje odvijalo na osam borilišta, te da je publika mogla istovremeno da uživa u više zanimljivih mečeva.

Trener KK Kruševac, Marko Tomić, kazao je da je ovom takmičenju prethodilo Svetsko prvenstvo, te da je bilo za očekivati da takmičari prikažu vrhunski kvalitet.

Prethodnog vikenda u Severnoj Makedoniji održano je 21. ITKF svetsko prvenstvo za decu a prvog vikenda decembra se održava ESKA evropsko prvenstvo za kadete, juniore i seniore u Švajcarskoj za očekivati je bilo da takmičari prikažu vrhunski kvalitet na ovom šampionatu, što se i desilo– rekao je Tomić.

Za podršku održavanju Prvenstva Srbije u karateu, Gradu Kruševcu i Trajal korporaciji dodeljene su zlatne palkete, a zahvalnice su dobili restoran Bagdala, Kulturni centar Kruševac i ovdašnja Služba hitne medicinske pomoći.

Inače, Karate klub Kruševac osnovan je pre više od pola veka i jedan je od najtrofejnijih klubova u Srbiji. Trenutno u klubu trenira oko 150 karatista različitih generacija, među kojima su i reprezentativci.

D.P.

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top