KruševacGrad vas pita: Kako ste se snašli bez vode

Postavljeno: 13.09.2021

Kruševac je jutros ostao bez vode, iz prodavnica su ekspresno nestali balončići, ali i flaširana voda, a na javnim česmama formirali su se redovi. Pitali smo vas kako ste se danas snašli za vodu

Deo sugrađana je primetio problem i na vreme kupio balone sa vodom.

– Vode nema, ali nisam imao problema. Natočio sam koliko sam mogao. Nisam išao da tražim cisternu jer sam u stanu natočio. Čuo sam da nestaje voda i spremio se – rekao je Siniša Nedić (76) za KruševacGrad koji je na vreme primetio da voda nestaje.

Kao i Siniša, za ovu situaciju je bio spreman David Kovačević (28), koji nije natočio vodu u stanu, ali je uspeo na vreme da ih kupi.

– Kupili smo dovoljno balona, tako da na taj način rešavamo problem. Imamo dovoljno vode, nema brige – kazao je on.

Vesna Kunić (66) se jutros probudila i primetila da je pritisak na slavini oslabio te je brže-bolje napunila razne posude vodom.

– Napunila sam jednu flašu i jednu kantu. Flaša je za piće, kanta da imamo za toalet. Počela je samo voda da curka pa sam predosetila šta se dešava i napunila. Imala sam da skuvam sebi kafu što je najbitnije – objasnila je ona.

Ostali sugrađani sa kojima smo razgovarali su bili zatečeni ovom situacijom, ali su se nekako snašli.

– Nemam vodu, nestala voda. Niti sam znala za to, niti je bilo kakvo obaveštenje. Možda bilo preko kruševačkih vesti, ali ja to ne gledam. Trebalo je na neki drugi način da nas obaveste. Kupovala sam balone vode, cisterne nigde nisam videla –bila je zatečena Zorica Miljković (70).

Nešto više sreće imala je Tanja Ilić (63) koja nije primetila na vreme da voda nestaje, ali je imala spremne balone.

– Nema vode, čujem pukla glavna cev. Ja, sreća, napunim flaše i balončiće i to mi stoji za cveće. To sam ja od jutros koristila. Vidim ljudi kupuju balone i nose negde da ih napune – prokomentarisala je Tanja.

Ono što je Tanji bilo najčudnije jeste to što je, uprkos nestašici vode, fontana na Trgu radila.

-Pitam se kako ova fontana na Trgu radi, a nigde vode u gradu, da li oni imaju posebnu vodu, ne znam – dodala je ona.

Jedan od retkih koji za nestanak vode nije znao bio je Boško Brajović (7radi2) koji od jutros nije bio kod kuće. On je od KruševacGrada za to čuo.

– Ništa onda, ako dođe cisterna tu blizu napuniću flaše vodom. Ako nema cisterni, onda mora da se kupi, šta da se radi – rekao je on.

Podsećamo, zbog havarije koja se dogodila noćas na magistalnom cevovodu, svi korisnici koji se vodom snabdevaju sa sistema Ćelije su danas bez vode. Iz Vodovoda javljaju da je u toku sanacija kvara i da će se građani vodom snabdevati cisternama razmeštenim prema planu postupanja u vandrednim situacijama. Tehničku vodu bi svi trebalo da dobiju do 21 sat, dok će za pijaću morati da se sačeka najverovatnije nedelju dana.

L.S

Ostale vesti

back-to-top