KruševacGrad u poseti svetosavskim đacima: Jovan Krstić, OŠ “Strahinja Popović” 

Postavljeno: 02.05.2021

Dobitnik Svetosavske nagrade za ovu školsku godinu u OŠ ”Strahinja Popović” u Dvoranu je učenik osmog razreda Jovan Krstić.  Odlično vladanje i brojne nagrade koje je osvojio na takmičenjima iz više predmeta presudili su da nagrada pripadne njemu

– Očekivao sam nagradu, bilo je potrebno mnogo truda i rada ali je dobar osećaj kad se sav taj trud isplati – kaže Jovan za KruševacGrad.

Najviše čestitki dobio je od drugara, a ističe da mu najveću podršku pružaju roditelji koji su i najponosniji na njega. Omiljeni predmeti su mu srpski, istorija i biologija, na takmičenjima iz ovih predmeta osvojio je brojne nagrade. 

Najveći uspeh mi je plasman na republičko takmičenje iz književnosti u osmom razredu, a na takmičenju iz gramtike u šestom razredu osvojio sam prvo mesto. Učestvovao sam i na takmičenju iz biologije gde sam osvojio drugo mesto i na  takmičenju iz istorije gde sam osvojio treće mesto – ističe on.

U slobodno vreme Jovan voli da čita, omiljena knjiga mu je “Robinzon Kruso”, a omiljeni pesnik Jovan Jovanović Zmaj. Pored toga, uživa u vožnji bicikla, košarci sa drugarima i igranju video igrica. 

– Volim da pravim animacije i igrice na Roblox-u, to je platforma na kojoj možes da praviš igrice i da ih igraš, a mogu da se prave i animacije – objašnjava on.

Nakon osnovne škole planira da upiše srednju Medicinsku školu u Kruševcu.

– Trenutno se spremam za prijemni,  svakog dana izdvojim pola sata za pripremu. Želim da postanem hirurg i da pomažem ljudima – ističe on.

Njegova razredna i nastavnica engleskog jezika, Ivana Kričak, napominje da je veoma ponosna što u odeljenju ima dobrog, vrednog i odgovornog učenika kao što je Jovan.

 – Kod njega nema neurađenih zadataka, nema stvari koje mu se zadaju da ne ispuni. U odeljenju uvek pomaže drugima, svi predmetni nastavnici su ponosni na njega u svakom pogledu  i sigurna sam da će u budućnosti biti uspešan – kaže ona.

D.M.

Ostale vesti

back-to-top