KruševacGrad patrola: Osušene tuje uprkos naporima JKP-a

Postavljeno: 14.08.2021

U Kosančićevoj ulici u parkiću kod Češlja osušila su dva red tuja zasađenih kada su parkić uz podršku donatora u jednoj akciji sugrađani sredili. Velike vrućine pored toga što otežavaju život građana utiču i na cveće, sadnice i zelenilo grada Kruševca. Neke biljke, poput ovi tuja nisu izržale, a za život ostalih se Javno komunalno preduzeće Kruševac svakodnevno bori

JKP Kruševac svakodnevno radi na polivanju cveća i sadnica, a na Trgu kosovskih junaka i u Lazarevom parku postavljen je sistem za polivanje.

– Radimo svakodnevno na polivanju sadnica, cveća i žbunja kako bi sadnice opstale na visokim dnevnim temperaturama. Polivanje se vrši u prvoj i trećoj smeni – kaže za KruševacGrad Andrijana Cvetković, zadužena za odnose sa javnošću u ovom preduzeću.
Što se tiče osušenih tuja, njihovo vreme je izgleda prošlo, te će one u narednom periodu biti uklonjene.

– Ekipe RJ Zelenilo svakodnevno rade na uklanjanju degradiranih i suvih grana i stabala na teritoriji grada. U planu je da se u narednom periodu ukone i suve sadnice tuja koje se nalaze u parkiću u Kosančićevoj – dodala je ona.

Rekonstrukcijom Trga kosovskim junacima cveće koje je krasilo trg je uklonjeno zbog novog izgleda, i sada se na tom mestu našla fontana, dok se cvetni rasad i mlade sadnice drveća sada nalaze na prostoru ispred hotela Rubin i ispred zgrade Suda. Sadnice još uvek nisu dostigle bujnost jer se na ovim vrućinama JKP pre svega bori za njihov život.

Lazar Simonović

Ostale vesti

back-to-top