Kruševac u novogodišnjem ruhu – novi ukrasi za bolje raspoloženje?

Postavljeno: 21.12.2019

Kruševac je, makar što se tiče novogodišnje rasvete, u prazničnom raspoloženju od 15. decembra, a tako bi trebalo da ostane sve do 15. februara. U tom periodu će, naime, širom grada svetleti novogodišnja rasveta, kojom je ove godine obuhvaćeno više ulica i trgova nego ranije. Za nabavku novih i popravku postojećih ukrasa iz gradskog budžeta je, prema podacima iz Gradske uprave, izdvojeno 15 miliona dinara.

– Izgrađeno je dosta novih kružnih tokova, ulica, parkova i pojavila se potreba da i ti delovi grada budu ukrašeni. Osim postojeće dekoracije imamo i nove dekorativne značke i nove trodimenzionalne figure – kaže direktorka Javnog komunalnog preduzeća Kruševac Snežana Radojković. 

Nove 3D figure su postavljene na Trgu Kosturnica, u Pionirskom parku, a nove lokacije, na kojima su nove figure, su na kružnim tokovima kod Ringa i kod Konaka. Centar grada ima potpuno novu dekoraciju. Novogodišnjom rasvetom su ove godine obuhvaćene i ulice Avgusta Cesarca, Triše Keclerovića, gornji deo Zakićeve, Kosovska celom dužinom, Hajduh Veljkova, Dušanova, Poručnika Božidara, deo oko novog tržnog centra. U JKP navode da su se trudili da što više seoskih mesnih zajednica dobije po neki dekorativni element. 

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović kazala je za krusevacgrad.rs da je ove godine iz budžeta Grada za ukrase izdvojeno oko 15 miliona dinara.

– Taj iznos je izdvojen za nabavku novih i popravku starih ukrasa. Javno komunalno preduzeće se stara o tim ukrasima, a ono je takođe nadležno za njihovo postavljanje, da naš grad ovako lepo izgleda – kazala je Palurovićka. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top