Kruševac dobio Savet za mlade

Postavljeno: 07.04.2021

Unapređenje položaja mladih u našem gradu glavni je cilj Saveta za mlade čija je konstitutivna sednica održana danas (sreda, 7. april) u zgradi Gradske uprave

Savet koji čine predstavnici grada, obrazovnih ustanova, ustanova za zapošljavanje, predstavnici udruženja građana i sami mladi broji 13 članova, a predsednik Saveta je zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović.

– Veliko je zadovoljstvo i čast biti deo ovog Saveta, ovo je prvi put da se ovakav Savet formira u našem gradu i možemo da se pohvalimo da smo jedan od retkih gradova u Srbiji koji je formirao Savet za mlade – ističe Aleksandar Jovanović.

Savet za mlade baviće se svim pitanjima od interesa za mlade počev od zapošljavanja, obrazovanja, sporta i provođenja slobodnog vremena.

– Ono što je velika stvar jeste da su mladi deo Saveta, polovinu članova čine mladi do 30 godina. Ovo je dobar način da Grad Kruševac pošalje poruku mladima da je tu za njih i da brine o njihovim problemima, tu smo za svaku ideju i saradnju, potrudićemo se da realizujemo sve što mladi žele u našem gradu – napominje on.

Prvi zadatak novoformiranog Saveta za mlade biće promocija Kancelarije za mlade, Lokalnog akcionog plana za mlade kao i projekata koje finansira Grad Kruševac.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top