Krizni štab predložio popuštanje mera: Bašte kafića se otvaraju, produžava se radno vreme teretana i prodavnica

Postavljeno: 02.04.2021

Na sednici Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa održanoj danas u 16 sati, donet je predlog da se, ukoliko broj zaraženih tokom vikenda ne bude rastao, od ponedeljka dozvoli otvaranje bašta ugostiteljskih objekata, a da se radno vreme svih uslužnih delatnosti, teretana i prehrambenih objekata produži do 22 sata

Među predlozima Kriznog štaba je da se onlajn nastava za učenike viših razreda osnovnih škola i srednjoškolce nastavi, a policiji se nalaže da strože kontroliše granične prelaze u smislu da niko u Srbiju ne može da uđe bez negativnog PCR testa ili potpune vakcinacije.

Članovi Kriznog štaba ocenili su da je situacija sa koronom i dalje vanredna, da se broj novozaraženih zaustavio na velikim brojevima, ali da se poboljšava situacija sa vakcinacijom. Do sada je 25 odsto punoletnih građana primilo prvu dozu vakcine, a više od milion građana primilo je obe doze, saopšteno je nakon sednice Kriznog štaba.  

Ukoliko broj građana koji se vakciniše bude rastao, sve mere ćemo sukcesivno smanjivati, do trenutka dok ne dobijemo ono što nam je najpotrebnije, da se vratimo normalnom životu i radu – rekao je medijima pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top