Krenuli đački polasci u svim pravcima 

Postavljeno: 01.09.2020

Kruševački Jugoprevoz je od danas (1. septembar), vratio red vožnje za radni dan, sa malim korekcijama. Svim školama prosleđena je satnica polazaka iz svih pravaca, uz napomenu da, u slučaju potrebe za dodatnim polascima zbog izmenjenog rasporeda časova, škole treba da se obrate Školskoj upravi

Prema rečima Predraga Momirovića, šefa gradskoj i prigradskog saobraćaja, sa počekom školske godine vraćeni su i redovni đački polasci.

Zbog pandemije korona virusa autobusi Jugoprevoza  su radnim danima saobraćali po redu vožnje za subotu, dok je subotnji red vožnje bio redukovan i prilagođen radnicima. Od 1. septembra, autobusi ponovo saobraćaju po redu vožnje za radni dan, s tim da su neki polasci redukovani – kaže on.

Momirović navodi da su krenuli redovni đački polasci uz minimalne korekcije, te da će se dodatni polasci dogovarati u hodu.

S obzirom na to da su učenici sada podeljeni u grupe, da je drugačija satnica polaska i odlaska dece iz škole i da ih je manje koji u isto vreme koriste prevoz, neke autobuske linije su redukovane, u smislu da na određenim pravcima umesto dva, sada ide jedan autobus. Iz istog razloga, verovatno će biti potrebe za uvođenjem novih polazaka, tako da smo pozvali sve škole da se, ukoliko učenici ne mogu da stignu za početak nastave ili da se vrate svojim kućama, obrate Školskoj upravi – kaže Momirović.

Kako bi se uveli novi polasci, potrebno je registrovati i novi režim saobraćaja.

Krajem prošle nedelje imali smo sastanak sa nadležnima u Gradskoj upravi i dogovoreno je da, onda kada skupimo, predamo sve zahteve škola vezano za uvođenje novih polazaka. Sledeći korak je da te linije registrujemo, što se završava u roku jednog dana – navodi on.

Što se međugradskog saobraćaja tiče, Jugoprevoz je od danas vratio još dva polaska: u 9 časova iz Kruševca za Beograd i u 14 i 15 iz Beograda za Kruševac.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top