Kratki film o kućnom ljubimcu – tema takmičarskog konkursa za decu i mlade

Postavljeno: 12.11.2021

Kulturni centar Kruševac pokrenuio je novi festival kratkometražnog filma pod nazivom “PETMOVIE – moj ljubimac” i raspisao umetnički konkurs za decu i mlade pozivajući ih da naprave i pošalju kratki film o svojim kućnim ljubimcima. Konkurs je otvoren do 15. decembra

U propozicijama konkursa navodi se da film  može  biti  igrani,  dokumentarni,  igrano-dokumentarni, da je maksimalna dozvoljena dužina 5 minuta, te da je Festival takmičarskog karaktera.

Pravo učešća imaju deca predškolskog i školskog uzrasta na teritoriji grada Kruševca, prijava je besplatna, a takmičenje se odvija u četiri starosne kategorije:

– Predškolski uzrast
– Mlađi uzrast (1-4. razred)
– Srednji uzrast (5-8. razred)
– Stariji uzrast (srednja škola)

Radove učesnici mogu pripremati  pojedinačno ili  grupno/timski.  Svaki   učesnik/tim  može  da  prijavi  samo  jedan  rad,  koji  treba  da  bude  neobjavljen, originalan i nenagrađivan na drugim konkursima. Takođe se kao uslov navodi i da se za film ne mogu angažovati profesionalni filmski radnici, kao i da je film “bez  profesionalnih  obaveza  tokom  i  nakon  realizacije”.
U konkursu se precizira i da radovi ne mogu sadržati teme koje promovišu neadekvatno ponašanje.

Filmovi mogu da budu snimljeni mobilnim telefonom,  foto-aparatom, video kamerom i poslati na mejl [email protected] u AVI ili  MP4 formatu. Ukoliko je film velikog formata potrebno je  poslati na isti mejl preko  WeTransfera, google drive ili bilo kog drugog  transfera sa naznakama:

PETMOVIE –
Naziv škole
Autora/i rada
Mentor
Kratak opis rada

Saglasnost roditelja treba priložiti uz  prijavu (elektronskim putem).

Žiri će vrednovati kreativnost, originalnost i  postupak snimanja, razvoj scenarija, kao i edukativni sadržaj.

Prema propozicijama, autori  kratkometražnih  filmova  ustupaju  Kulturnom  centru  Kruševac pravo na reprodukovanje i javno prikazivanje u cilju njihovog  predstavljanja u prostorijama, kao i na njegovim društvenim mrežama  i  Web  stranici, a  Kulturni  centarse obavezuje da “ni  u  kom  slučaju  neće  komercijalno  iskoristiti  nijedan  od  primljenih  kratkometražnih  filmova ili klipova”.

Rok za slanje filmova je 15. decembar 2021.  godine, imena dobitnika  biće  objavljena    na  sajtu  Kulturnog  centra  Kruševac, a  dodela  nagrada održaće se do kraja decembra.

Za  sva  dodatna  pitanja  i  informacije  KCK je rezervisao mejl  [email protected] i  broj  telefona  037/423-025.

 

Ostale vesti

back-to-top