Kovid pacijenti iz Beograda i drugih mesta upućuju se u Kruševac

Postavljeno: 08.03.2021

Broj prijema kovid pacijenata je i dalje veći od broja otpusta te će od danas (ponedeljak) ili sutra pacijenti iz Beograda i drugih mesta biti upućivani na lečenje u Kovid bolnicu u Kruševcu. To je novinarima rekao direktor beogradske Infektivne klinike Goran Stevanović nakon sastanka koji su imali direktori kovid bolnica sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom

Mediji su preneli da je Stevanović kazao da su danas angažovani dopunski kapaciteti u kliničko-bolničkim centrima “Dragiša Mišović” i Zemun te u vojnoj bolnici na Karaburmi pošto su kapaciteti u KOvid bolnici u Batajnici dovoljno opterećeni.

– Maksimalno ćemo angažovati kapacitete u Kovid bolnici u Kruševcu – kazao je Stevanović.

Objasnio je da je cilj takvog preraspoređivanja pacijenata i ljudstva da se, koliko je moguće, očuvaju trenutni kapaciteti nekovid sistema “da bi ljudima koji imaju druge ozbiljne bolesti neko mogao da pomogne“.

Vakcinaciju i prekid svih kontakata koji nisu neophodni Stevanović je označio kao jedine bitne mere za izlazak iz trenutne epidemiološke situacije, apelujući na građane da poštuju mere do dve nedelje pošto prime drugu dozu vakcine jer posle prve doze nisu zaštićeni od korona virusa.

Inače, prema podacima niškog Kliničkog centra u Kovid bolnici u Kruševcu trenutno je smešteno 147 pacijenata, osam više nego juče. Kod 127 je potvrđeno prisustvo virusa kovid 19, a 15 pacijenata je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju. U prethodna 24 sata u toj bolnici su preminula tri pacijenta.

U kruševačkoj Opštoj bolnici Kruševac se, prema podacima Zavoda za javno zdravlje, od posledica korone trenutno leči 114 pacijenata.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top