Košarkašice Bagdale zaustavljene u četvrtfinalu

Postavljeno: 07.05.2022

Na završnom juniorskom turniru u Šapcu, košarkašice novosadske Ženske košarkaške akademije (ŽKA) pobedile su ekipu kruševačke Bagdale sa 100:47 (28:9, 22:11, 35:10, 15:17)

 Trodnevni turnir u Hali šabačke gimnazije, u organizaciji Ženskog košarkaškog kluba Duga, odlučuje o najboljoj ekipi u konkurenciji igračica do 19 godina. Kruševljanke su, nažalost, zaustavljene u četvrtfinalu, u utakmici u kojoj ih je ekipa novosadske Ženske košarkaške akademije nadigrala i ubedljivo pobedila sa 100:47.

Od početka meča bilo je jasno da je ŽKA kvalitetniji tim. Novosađanke su sve vreme kontrolisale utakmicu i već posle prve četvrtine vodile su sa 23:9. Kako je utakmica odmicala povećavale su i prednost i na poluvreme se otišlo sa 47:17 za ovu ekipu. Do kraja su utakmicu Novosađanke formalno privele kraju i zasluženo slavile sa velikom rezultatskom razlikom.

U ekipi iz Kruševca Milica Veljković je postigla 16 poena, Dunja Miletić sedam, a Dunja Blaźić i Nika Milosavljević po šest poena.U pobedničkom timu, najefikasnije su bile Sofija Ždrnja sa 20 poena, Jelena Janković i Ana Nikolić sa po 13 poena, kao i Jelena Babajić, Luna Mihajlović i Jana Milinković-Savić sa po 11 poena.

S.M.

 

Ostale vesti

back-to-top