Košarkaši Napredak Juniora poraženi od imenjaka iz Aleksinca

Postavljeno: 20.03.2022

Posle dve vezane pobede u plej-aut fazi takmičenja Druge lige, protiv Klika u Aranđelovcu i Stara u Novom Sadu, košarkaši Napredak Juniora ipak zaustavljeni u Kruševcu, od aleksinačkog imenjaka, Napredak  Metalke, u utakmici važnoj za beg sa začelja tabele

Gosti su ipak bolje ušli u meč i posle prve četvrtine vodili su sa 19:11. Druga je bila izjednačena, pa su aleksinčani uspeli da na odmor odu sa zalihom od osam poena. Uspeli su da je Kruševljani u trećoj četvrtini prepolove. Dva minuta pred kraj utakmice u kruševačkoj Hali sportova rezultat je bio 57:57. Usledila je trojka gostiju, posle koje Napredak vođstvo protivnika svodi na minimum. Na žalost, ispostavilo se da se preko toga nije moglo. U završnici gosti postižu još jednu trojku i njome overavaju pobedu u Kruševcu.

U ekipi Napredak Juniora Đokić je stigao do 20 poena, Šerbek je uz 13 poena imao i šest skokova, Vasić je postigao  12, a Raičević 10 poena i imao osam asistencija.

Napredak je na tabeli plej-auta ostao pretposlednji sa 16 bodova, dva više od Beovuka 72 na poslednjem mestu. U borbi za eventualni beg sa te pozicije, preostaju mu još dva prvenstvena meča – 26. aprila protiv Konstantina u Nišu i 2. aprila da svom terenu protiv Klika.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top