Kontrola kafića i kafana – žive svirke, gosti bez maski i bez distance

Postavljeno: 08.09.2020

Od 35 ugostiteljskih objekata u Kruševcu i okolini, u kojima su nadležne inspekcijske službe tokom vikenda kontrolisale poštovanje važećih epidemioloških mera, nepravilnosti je bilo u pet. Pored ugostiteljskih, u narednom periodu kontrolisaće se i trgovinski objekati

Kontrolu su obavile nadležne inspekcijske službe, sanitarna i komunalna, u saradnji sa ovdašnjom komunalnom milicijom i Policijskom upravom, a zahtevi za pokretanje prekšajnog postupka podneti su zbog nepoštovanja radnog vremena, nenošenja maski, organizovanja živih svirki, svadbi i proslava rođendana, nepoštovanja propisane distance, te dozvoljenog broja gostiju u zatvorenom prostoru.

Između ostalog, u jednom od kontrolisanih lokalnih kafića, tokom vikenda organizovana je živa svirka, gostovao je naš poznati rok pevač, što je privuklo brojne goste, pa ih je bilo znatno više od dozvoljenog broja.

Kako saznajemo, nadležne inspekcijske službe nastaviće sa obilaskom ugostiteljskih i trgovinskih objekata i nakon ukidanja vanredne situacije, a radi kontrole poštovanja svih trenutno važećih epidemioloških mera utvrđenih u cilju sprečavanja i suzbijanja korona virusa.

Kontrolisaće se, između ostalog, nošenje zaštitnih maski, držanje rastojanja, broj osoba u objektu u odnosu na kvadraturu, te radno vreme koje je za objekte koji nemaju baštu ograničeno do 21 čas, a u otvorenom delu objekta do jedan sat iza ponoći.

Inspekcija će takođe kontrolisati da li se redovno vrši dezinfekcija prostora i podova, mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad, te da li su onde gde je manje rastojanje prilikom pružanja usluge, postavljene staklene , plastične ili slične barijere.

Podsećamo, u Kruševcu je nakon dva meseca ukinuta vanredna sitiacija, a kako je navedeno u obrazloženju ove odluke, usled poboljšanja epidemiološke situacije i pada broja obolelih već duže vreme. Istovremeno, naloženo je svim gradskim službama da nastave sa poštovanjem propisanih mera koje je donela Vlada Srbije i Krizni štab.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top