Konstitutivna sednica Skupštine u Varvarinu, Vojkan Pavić – predsednik Skupštine

Postavljeno: 16.08.2020

SNS je potvrdio komotnu većinu na večeras završenoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Varvarin, gde je za novog predsednika Skupštine izabran Vojkan Pavić (SNS), dojučerašnji predsednik opštine. Za njegovu zamenicu izabrana je Jelena Vesić (SNS), dok je za sekretara Skupštine reizabrana Dragana Zbiljić, koja nema stranačku pripadnost.

Potvrđeni su mandati 20 odbornika SNS-a, budući da je jedan odbornik sa liste SPS-JS prešao u naprednjake, ostavivši ovu odborničku grupu sa 7 mandata. Pet mandata potvrđena su GG “Naši ljudi”- dr Gordana Čabrić, a tri- GG “Temnićka alternativa”-Bratislav Petrović.

U varvarinski parlament nisu ušli radikali, iako je zabeležena izlaznost na lokalnim izborima 21.juna iznosila čak 59,99 posto, odnosno 9.251 birač.

U Ćićevcu je ranije ove nedelje održana konstitutivna sednica lokalnog parlamenta, a za predsednika Skupštine izabran je Miloš Radosavljević, za zamenika-Zvezdan Gagić,obojica iz redova SNS, dok će funkciju sekretara parlamenta kao i u prethodnom sazivu obavljati nestranačka ličnost Dragana Jeremić.

U Ćićevcu je SNS osvojio 11 mandata, Pokret za očuvanje opštine Ćićevac-Zlatan Krkić-10, SRS-dr Zoran Milivojević-Batke-dva, a po jedan mandat pripao je SPS-JS, odnosno-GG ”Samo domaćinski”. Prema informacijama iz ovog parlamenta, većinu će formirati SNS,SRS i SPS-JS.

Konstituisanje skupština u Rasinskom okrugu nastaviće se 18.avgusta, kada je zakazana sednica u Kruševcu, dok će 20.avgusta zasedaće skupštine u Trsteniku, Aleksandrovcu i u Brusu.

 I.R.

Ostale vesti

back-to-top