+381 64 812 51 81
Naslovna » Društvo » Kompanija  “Rubin”  proslavila Svetog Trifuna

Kompanija  “Rubin”  proslavila Svetog Trifuna

Verskim obredom  i  prvim orezivanjem  i zalivanjem  čokota vinom, na simboličan način predstavljen je početak ovogodišnjih radova u vinogradima  kompanije koja danas  u Srbiji, po rečima generalne direktorke, Danijele Jovanović,  ima najveće površine pod vinogardima u rodu , na oko 1.200 hekatara, od Ćuprije do Preševa 

Na vinogradarskim zasadima na Ravnjaku,  u skladu sa vinarskom tradicijom, Rubin je i ove godine organizovao proslavu Svetog Trifuna. Svečani čin orezivanja vinove loze kojim se priziva rodna godina, upriličen je i na ostalih 19 lokacija širom Srbije na kojima ta kompanija ima svoje zasade vinove loze.

Direktorka “Rubina”, Danijela Jovanović, kazala je da su u poslednjih deset godina,  ulaganje u razvoj vinogradarstva i širenje vinske kulture , osnovne preokupacije te kompanije .

– Vodili smo računa da se ispoštuju zahtevi zemljišta i podneblja, što je i osnova za stvaranje sopstvene sirovinske baze. Imamo u potpunosti  zaokružen proces proizvodnje vina , od sopstvenih vinograda, preko pinterske radionice po kojoj je Rubin jedinstven i gde se izrađuje burad za naše potrebe, do proizvodnje vina vrhunskog kvaliteta – rekla je ona, dodajući da Rubin danas ima najveći broj vina u Srbiji sa zaštićenim geografskim poreklom, a da je taj proces zaštite počeo još 80-tih godina prošlog veka.

Kazala je da “Rubin” izvozi u više od 20 zemalja sveta, od Amerike , preko Kine, do Australije, te da na  svim tim tržištima, ne konkuriše cenom već  kvalitetom. Prema njenim rečima, tržište Kine je prepoznalo kvalitet barrique vina, te su u izvozu u tu zemlju ova vina i najzastupljenija.

Istakla je i to da se kompanija već dve decenije bavi razvojem autohtone sorte Prokupac koju je, uz Vinjak, svetski poznati dizajner Pjer Karden,  odabrao da se kao proizvod vrhunskog kvaliteta iz ovog regiona, prodaje pod njegovom robnom markom.

Poslovnu 2016. godinu ocenila je kao uspešnu, istakavši da se u 2017. ušlo sa još većim ambicijama , kako po pitanju razvoja novih proizvoda, tako i u osvajanja novih tržišta. Kazala je da se nadaju visokim prinosima u ovoj godini, te da očekuju, da će uz kvalitetan rod, uspeti da ostanu lideri u proizvodnji vina i rakije.

Nakon svečanog čina orezivanja vinove loze u vinogradu na  Ravnjaku, novinari su zajedno sa rukovodstvom fabrike obišli proizvodne pogone.  Najveći utisak na goste  ostavio  je podrum za odležavanje vinjaka, sa 12.000 drvenih buradi , u 105 redova , na pet spratova i  kapacitetom od šest miliona litara.

Marko Malićanin, direktor razvoja u Rubinu, rekao  je da upravo velike površine pod vinogradima, uz vrhunsku tehnologiju, ovoj kompaniji daju mogućnost upravljanja kvalitetom  vrhunskih  vina koja se proizvode u toj fabrici.

Kazao je da je  prošlogodišnji rod bio  prosečan, te da su pored svojih 1.200 hekatara i onoga što se otkupi od individualnih proizvođača, bili prinuđeni da svoje potrebe kasnije zadovolje iz otkupa vina.

– Ove godine preradili smo preko sedam miliona kilograma grožđa, od toga 5,5 miliona sa naših plantaža a ostatak iz otkupa. To  nije dovoljno ako se uzme u obzir da prodaja naših vina raste i da su trenutno godišnje potrebe za našim vinima između devet i deset miliona – rekao je on.

 

 

Verskim obredom  i  prvim orezivanjem  i zalivanjem  čokota vinom, na simboličan način predstavljen je početak ovogodišnjih radova u vinogradima  kompanije koja danas  u Srbiji, po rečima generalne direktorke, Danijele Jovanović,  ima najveće površine pod vinogardima u rodu , na oko 1.200 hekatara, od Ćuprije do Preševa  Na vinogradarskim zasadima na Ravnjaku,  u skladu sa vinarskom tradicijom, Rubin je i ove godine organizovao proslavu Svetog Trifuna. Svečani čin orezivanja vinove loze kojim se priziva rodna godina, upriličen je i na ostalih 19 lokacija širom Srbije na kojima ta kompanija ima svoje zasade vinove loze. Direktorka “Rubina”, Danijela Jovanović, kazala je da…

Review Overview

Rejting korisnika Budite prvi !
x

Proveri i

Eko patrola: Loše navike stvaraju ružnu sliku grada

Iako ulične đubrijere služe sa odlaganje sitnog otpada, građani u njih ubacuju i kućni , a  odlaže se i otpad ...

Od 123 brisa ni jedan pozitivan na koronu

Među 123 brisa iz Rasinskog okruga, uzorkovanih 29.i 30. maja, ni jedan nije pozitivan na koronu, pokazuju podaci nadležnih službi. ...

Objavljeni konkursi za subvencije za zapošljavanje

Grad Kruševac i Nacionalna služba za zapošljavanje objavili su danas javne pozive za učestvovanje u šest različitih programa podrške zapošljavanju ...

Testiranje kolektivnog imuniteta na koronu

U kruševačkom Zavodu za javno zdravlje sutra će biti testirano prvih pet porodica odabranih metodom slučajnog uzorka, u okviru studije ...

Novine GRAD na “čašici” razgovora sa čitaocima

U okviru projekta Local Press Laboratorija koji se realizuje uz podršku Asocijacije lokalnih medija Local press i organizacije Free Press ...