Komemoracija povodom smrti doktora Zorana Stevanovića- odlazak velikog čoveka i vrhunskog doktora

Postavljeno: 13.07.2021

Primarijus dr Zoran Stevanović nastradao je u saobraćajnoj nesreći u Žabaru na magistralnom putu Aleksandrovac – Kruševac. Kruševac žali za vrhunskim maksilofacijalnim hirurgom i velikim čovekom

Podružnica za Rasinski okrug Srpskog lekarskog društva održala je danas komemorativni skup povodom tragične smrti dr Zorana Stevanovića, šefa Odseka za maksilofacijalnu hirurgiju Službe za ORL Opšte bolnice u Kruševcu, koji je poginuo vozeći motocikl na magistralnom putu Kruševac – Aleksandrovac u selu Žabaru.

Tužni skup u prepunoj sali SLD otvorila je dr Nevenka Dobričić Ćevrljaković, ističući izuzetan profesionalizam i veliki doprinos u radu Odseka za maksilofacijalnu hirurgiju Službe za ORL Opšte bolnice u Kruševcu primarijusa dr Zorana Stevanovića, koji se pokazao kao vrhunski stručnjak i odličan saradnik svojim kolegama i pacijentima.

Zoran Stevanović je rođen u Aleksandrovcu 1965. godine, a živeo je u Trebotinu. Osnovnu školu je pohađao u Kuršumliji i Žabaru, završio je Medicinsku školu u Kruševcu, a diplomirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1991. godine. Specijalizirao je Maksilofacijalnu hirurgiju na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, objavio više stručnih i naučnih radova na stručnim skupovima, konferencijama, kongresima i u naučnim časopisima i stekao zvanje primarijusa.

O životnom putu i profesionalnom radu prim. dr Zorana Stevanovića, govorio je dr Nikola Nikolić, načelnik Službe za ORL Opšte bolnice u Kruševcu.

– Primarijus dr Zoran Stevanović je pune tri decenije radio u Opštoj bolnici u Kruševcu, gde je stekao ugled vrhunskog stručnjaka, odličnog kolege i divnog čoveka, kojeg su mnogo voleli i uvažavali zaposleni i brojni pacijenti, a sada žale za njim, kao nenadoknadivim gubitkom. Bio je poznat u Kruševcu i Rasinskom okrugu, ali i u stručnim krugovima na nivou Srbije, kao vrlo uspešan, vredan, savestan i pouzdan lekar i saradnik. Stalna stručna edukacija bila mu je ideja vodilja u radu i životu, stalnio je inovirao svoje znanje i odslušao brojne kurseve, pored ostalih na VMA u Beogradu i na Klinici za ORL u Novom Sadu – istakao je dr Nikolić.

Zoran Stevanović je bio aktivan u Srpskom lekarskom društvu, u Lekarskoj komori Srbije i profesionalnim udruženjima na Balkanu, a obavio je 1.630 operacija u lokalnoj anesteziji.

Posle smrti roditelja živeo je u Trebotinu, a iza sebe je ostavio dve ćerke – studentkinje master i osnovnih studija francuskog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu i Filozofskom fakultetu u Nišu – Anastasiju i Irinu.

Kremacija primarijusa dr Zorana Stevanovića, po njegovoj ličnoj želji, obaviće se u Beogradu u najužem porodičnom krugu.

Ž. M.

Ostale vesti

back-to-top