Kolo srpskih sestara obradovalo meštane Panjevca

Postavljeno: 28.04.2021

U susret uskršnjim praznicima, kruševačko Kolo srpskih sestara darivalo je odeću, obuću i igračke stanovnicima romskog naselja Panjevac

Paketi su obezbeđeni uz pomoć ljudi dobre volje

– Želeli smo da u susret Vaskrsu obradujemo meštane Panjevca, a kako ovde ima i puno dece, pored odeće i obuće, potrudili smo se da obezbedimo i igračke. Ovo je druga godina zaredom da dolazimo u ovo naselje i trudićemo se da to postane tradicija, da ih pred svako leto i zimu obradujemo garderobom – kazala je potpredsednica Kola srpskih sestara Darinka Virijević, naglašavajući da ljudima koji žive u ovom naselju mnogo toga nedostaje, da im je svaka pomoć dobrodošla, te da pored materijalne pomoći treba raditi i na edukaciji stanovništva ovog naselja, u mnogim oblastima.

Da im ova pomoć mnogo znači, istakla je mlada mama iz naselja Panjevac, koja uskoro očekuje rođenje još jednog deteta.

– Deca su se najviše obradovala igračkama, a meni znači i to što je u paketima bilo garderobe i za bebe. Mi ovde živimo u jako lošim uslovima, siromašni smo, nemamo para da deci kupimo ni garderobu ni igračke, pa nam je svaka pomoć dobrodošla – kazala je ona.

Prema rečima doktorke Darinke Virijević, uskršnja akcija u Panjevcu samo je jedna od planiranih tokom uskršnjih praznika.

 – Već sutra porodice sa više dece dobiće pakete sa prehrambenim namirnicama i po 50 jaja koje će moći da iskoriste za pripremanje uskršnje trpeze. U subotu (1.maj) u sedištu Kola srpskih sestara biće organizovama Eko radionica farbanja vaskršnjih jaja, a na Vaskrs ćemo posetiti Dom za decu “Jefimija” i mališane darivato ofarbanim jajima, tortom i sokovima – najavila je doktorka Virijević.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top