Kod osumnjičenog za nasilje u porodici pronađeno više komada oružja

Postavljeno: 21.06.2022

Policija je uhapsila R. R. (54) iz okoline Kruševca, koji je osumnjičen da je izvršio porodično nasilje te u čijem su stanu, potom, pronađeni eksploziv, oružje i 169 komada metaka različitog kalibra.

Osumnjičeni R.R. se, prema policijskim navodima, tereti da je jutros u porodičnoj kući, pretio svojoj supruzi, staroj 48 godina, da će je ubiti iz vatrenog oružja, a potom joj zadao više udaraca pesnicom po telu i naneo joj lake telesne povrede.

Policijski službenici su, nakon postupanja po prijavi zbog navedenog krivičnog dela, izvršili pretres stana i drugih prostorija osumnjičenog i tom prilikom  pronašli 25 kilograma privrednog eksploziva, karabin, lovačku pušku, više patrona i 169 metaka različitog kalibra – navode u policiji.

Dodaju da mu je, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, određeno zadržavanje do 48 časova te da će, uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu. Takođe, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija protiv njega će biti podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu.

J.B.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top