Književna priznanja mladim stvaraocima

Postavljeno: 08.05.2022

Učenice OŠ “Jovan Popović” Vera Veljković, Majda Kropf i Kaja Ćirković nagrađene su u Legatu Milića od Mačve književnim priznanjem “Venturi” za najbolje literarne radove koje su poslale odgovarajući na književni konkurs koji su krajem prošle godine organizovali časopis “Bagdala za decu i mlade“ i novine Grad. Na konkurs je pristiglo mnoštvo radova osnovaca, ali su se radovi ove tri učenice izdvoji svojom kreativnošću i originalnošću.

Za ovaj konkurs sam napisala priču koja se zove „Suze Carice Milice“ , a da je napišem me je inspirisao jubilej grada, koji je bio prošle godine. Inače, volim da pišem, omiljeni predmet mi je srpski, imam pet i volela bih da upišem filološki smer u Gimnaziji- kaže Majda Kropf učenica osmog razreda.

Njena drugarica iz škole, Vera Veljković, za ovu priliku napisala je pesmu.


-Volim da pišem poeiziju, to je moj hobi, a za ovaj konkurs sam napisala pesmu „Da li je sreća blaga puna vreća“. Volim književnost, mada trenutno dosta čitam mange, najviše volim „Attack on titan“-navodi ova učenica šestog razreda.

Da nagrada odu u ruke ovih talentovanih učenica, odlučio je žiri u sastavu Nebojša Lapčević, Ljubiša Đidić, Marija Stanković, Dajana Cvetković Lazić.

Mnogo osnovaca se prijavilo za ovaj konkurs, a mi smo nekako na kraju uspeli da odaberemo najbolje. Njihovi radovi biće predstavljeni u Bagdalinoj rubrici koja se zove “Venturi” – oni koji dolaze. Nekada su u ovoj rubrici objavljivali svoje radove danas veliki pisci, koji su postali klasici. Želim ovim divnim učenicima uspeh u daljem radu- rekao je Ljubiša Đidić, glavni urednik časopisa “Bagdala za decu i mlade”, koji je pobednicima uručio nagrade.

Inače, pobednici su kao nagradu dobili knjige i diplomu, a njihovi radovi će biti objavljeni u najnovijem broju “Bagdale za decu”, kao i na portalu KruševacGrad.

M.S.

 

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top