KCK: Bogat program povodom 31. rođendana

Postavljeno: 21.02.2023

Povodom Dana ustanove, te obeležavanja trideset i jedne godine postojanja, Kulturni centar Kruševac večeras organizuje svečanu proslavu, na kojoj će tradicionalno biti uručena nagrada „Slovo ljubve”. Ovogodišnji laureat je direktor „Borbe“ Andrija Jorgić, a specijalni gost večeri biće estradna umetnica Neda Ukraden. Događaj počinje u 19 časova u Bioskopu Kruševac

Prestižna godišnja nagrada „Slovo ljubve”, koja se dodeljuje stalnim saradnicima Kulturnog centra Kruševac za rad i posvećenost širenju kulture i umetnosti, ove godine je pripala direktoru „Borbe“ Andriji Jorgiću.

Dobitnik je pokretač istoimenog časopisa, koji već tri godine promoviše kulturu i ćirilično pismo, kao doprinos našoj tradiciji i kulturi i podstiče afirmaciju mladih studenata koji pišu za časopis. Jedan od glavnih ciljeva ovogodišnjeg laureata je kompletna digitalizacija novinske i foto arhive kuće „Borba”, na kojoj predano radi, kako bi se sačuvao materijal od kulturnog, istorijskog i nacionalnog značaja.

Jorgić je dobitnik Svetosavske povelje, Izuzetne Vukove nagrade, Sretenjskog ordena drugog stepena i priznanja „Najbeograđanin“. Kao generalni sekretar Šahovskog saveza Srbije, predano radi na popularizaciji ovog sporta i viteške igre, a jedan je od inicijatora za pokretanje kampanje uvođenja šaha u obrazovni sistem.

Nakon dodele nagrade, uslediće dva nastupa estradne umetnice Nede Ukraden, za čiji performans su Kruševljani pokazali veliko interesovanje. Prvi koncert zakazan je za 19 časova, a drugi za 20 časova i 30 minuta.

J.A.

Ostale vesti

back-to-top