Kazna za ugostitelja, diskont hemije i pekaru 

Postavljeno: 18.03.2021

Prvog dana primene pooštrenih protivepidemijskih mera nadležne službe u Kruševcu su obavile 190 nadzora i izrekle tri prekršajna naloga

Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije su tokom jučerašnjeg dana uzrekli tri prekršajna naloga, dva od po 150.000 dinara i jedan od 30.000 hiljada dinara. Prva dva se odnose na objekte koji nisu imali pravo da rade. Jedan je ugostiteljski koji je vršio šaltersku prodaju, a  dozvoljena je samo dostava, a dugi je diskont hemije koji je registrovan kao takav, a ne kao trgovina prehrambenim proizvodima – kaže za KruševacGrad načelnik kruševačke komunalne milicije Miloš Jovanović. 

Kazna od 30.000 dinara izrečena je, kako je naveo, pekari koja je osim prodaje prehrambenih proizvoda, što je dozvoljeno, vršila ugostitetljsku delatnost jer su ljudi sedeli u samom objektu za stolom i jeli, što nije dozvoljeno.

Tokom protekle noći, prema njegovim rečima, nije bilo prijava za okupljanja ili organizovanja žurki. 

Nastavljamo kontrole, bićemo rigorozni u kažnjavanju onih koji organizuju okupljanja, ali to možemo da radimo samo ako dobijemo prijavu – kaže on. 

Prema odluci Vlade Srbije od ponedeljka, 16. marta od 21 sat, na snazi su pooštrene protivepidemijske mere koje propisuju zabranu rada za trgovinske radnje koje se ne bave prehranom, potom zanatske i druge usluge koje podrazumevaju neposredan i dugotrajan fizički kontakt sa korisnikom, ali i delatnosti u kulturi koje podrazumevaju istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru. Ne mogu raditi ni sportski objekti koji podrazumevaju istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru ili dugotrajniji neposredni kontakt, kao što su fitnes centri, teretane, vežbaonice, spa centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju.

Rad je dozvoljen prehrambenim trgovinskim radnjama, apotekama, izuzev onih u trgovinskim centrima za koje se ne može obezbediti poseban koridor za pristup kao i benzinskim pumpama za prodaju goriva te trgovinskim, ugostiteljskim i drugim objektima koji vrše dostavu hrane.

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top