Karatisti Napretka obelili obraz

Postavljeno: 10.02.2021

Među stotinak karatista, u ženskoj i muškoj konkurenciji na Kampu Šumarice, svoje znanje i umeće pokazali su i Aleksandra Radovanović i Vasilije Petrović iz Karate kluba Napredak iz Kruševca

– Imali smo uslove kakvi se samo poželeti mogu. Uostalom, mi neprekidno treniramo u prostoriji hola zgrade Sportskog centra u našem gradu, pa nam ništa teško ne pada od zadataka koje nam da trener. Sa nama je je bilo mnogo talentovanih devojčica i dečaka i ovakva okupljanja i rad su nam od velike koristi – kaže Aleksandra Radovanović.

Sa njom se slaže i Vasilije Petrović, koji je kao čigra na parketu.

– Ja sam izuzetno zadovoljan onim što smo uradili na Kampu. Pravo je zadovoljstvo biti u društvu stotinu takmičara. Bio sam u prilici da razmenim iskustva sa mojim vršnjacima iz drugih gradova i da im ispričam kako mi Kruševljani radimo – veli Vasilije Petrović.

Trener i osnivač Karate kluba Napredak koji je svojevremeno iznedrio prvog svetskog šampiona u katama, Sunčicu Sibinović koja sada živi u Francuskoj, učitelj nacionalne selekcije Žarko Radovanović Kandi, prezadovoljan je učinkom mladih karatista.

– Sa ponosom mogu da kažem da je ova mladost u karate sportu ono pravo. Uspeli smo da ih odvojimo od svih poroka, a izuzetno su ambiciozni u želji da što više nauče. Kamp je u svakom pogledu opravdao postojanje – ističe Žarko Radovanović.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top