„Kako vam drago“ večeras na Slobodištu

Postavljeno: 19.06.2020

Predstava „Kako vam drago“, po delu Vilijema Šekspira, u režiji Nikite Milivojevića, večeras (19.jun) u 21 sat biće izvedena na Slobodištu, u okviru pozorišne revije „Pod ovim nebom“ koju Kruševačko pozorište organizuje pod okriljem obeležavanja Vidovdana, velikog srpskog praznika i Dana grada

Najavljujući večerašnju predstavu, upravnik Kruševačkog pozorišta, Branislav Nedić, podsetio je da je prva predstava u okviru te revije trebalo da bude održana u ponedeljak, ali da je zbog loših vremenskih uslova otkazana.

Vreme nam tada nije išlo na ruku, ali prema današnjoj vremenskoj prognozi, večeras ćemo igrati predstavu „Kako vam drago“, Vilijema Šekspira, u režiji Nikite Milivojevića, koprodukcija Narodnog pozorišta u Nišu, Kruševačkog pozorišta i Džez festivala Nišvil. Nadamo se lepom vremenu i da će na jednom prelepom prostoru publika uživati u predstavi koja bukvalno najbolje izgleda kada se igra na otvorenom– kazao je Nedić, na danas održanoj konferencije za novinare u Kruševačkom pozorištu.

Naredne nedelje, 26. juna, ukoliko budu povoljni vremenski uslovi, na Slobodištu će biti izvedena predstava „Olivera, kći  Miličina“,  dan kasnije „Vilinska kočija“,  3.jula predstava „Familija, Čin III Scena 14“, a najavljena je i predstava „Zvonar Bogorodičine crkve“ koja je odložena zbog loših vremeskih uslova.

Nakon toga, sa predstavom „Kako vam drago“, 5. jula očekuje nas gostovanje na festivalu „Teatar u tvrđavi“ u Smederevu, što je takođe festival na otvorenom i jedan od najznačajnijih u našoj državi, a u avgustu nas očekuje , sa istom predstavom, i učešće na Šekspir festivalu u Čortanovcima, što je takođe veliki međunarodni festival– najavio je Nedić.

Inače, tokom vanrednog stanja, poštujući mere zaštite u borbi protiv korona virusa, Kruševačko pozorište je preko interneta emitovalo  23 programa- deset večernjih predstava, četiri dečje i devet bajki. U istom periodu, sašiveno je preko hiljadu zaštitnih maski koje su podeljene javnim ustanovama, apotekarskoj zajednici, Gerontološkom centru, a deljene su i ostalim prijateljima pozorišta i svim ostalim građanima koju su tu vrstu pomoći zatražili.

Mole se gledaoci koji dolaze večeras da pogledaju predstavu da, zbog specifičnosti terena, ponesu jastičiće za sedenje – poručuju iz Kruševačkog pozorišta.

D.P. 

Ostale vesti

back-to-top