JP „Poslovni centar“: Pojačane mere higijene na obe zelene pijace

Postavljeno: 18.03.2020

U borbi protiv korona virusa, Javno preduzeće „Poslovni centar“ preduzelo je sve neophodne mere kako bi zaštitilo i zaposlene i korisnike usluga tog preduzeća. Pojačane mere higijene  sprovode na obe zelene pijace, javnim garažama i na ulazu u Dom sindikata

Na ulazu u obe kruševačke zelene pijace postavljeni su dezinfekcioni otirači za obuću, a građani pre ulaska moraju da obave i dezinfekciju ruku, za šta je zadužen radnik Poslovog centra koji tokom celog radnog vremena stoji na ulazu u pijacu. Zbog bolje kontrole sprovođenja ovih mera, na obe pijace otvorena su samo dva ulaza, dok su ostali privremeno zatvoreni.

Prema rečima Dragija Markovića, direktora JP „Poslovni centar“, svakodnevnu proceduru dezinfekcije ruku i obuće,  moraju da prođu i kupci i pijačni prodavci , a svakodnevno se vrši dezinfekcija pijačnih tezgi i komletnog prostora. Za sve zaposlene obezbeđene su rukavice i zaštitne maske, a kontrola sprovođenja kompletnih mera zaštite vrši se na svaka dva sata. 

Dezobarijere postavljene su i na ulazu u zgradu Doma sindikata, gde takođe stoji lice zaduženo za dezinfekciju ruku i nogu svih koji uđu u ovu zgradu, a  mere prevencije u borbi protiv korona virusa sprovode se i na ulazu u javne garaže na teritoriji grada Kruševca.

Marković kaže da ovo javno preduzeće preduzima sve neophodne mere kako bi obe zelene pijace nastavile da rade a građani imali mogućnost da se na otvorenom prostoru snabdeju osnovnim životnim namirnicama. 

D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top