Još se ne zna vinovnik napada na server Gradske uprave – službe rade normalno, mada usporeno

Postavljeno: 21.04.2021

Dve nedelje nakon što su nadležni primetili poteškoće u radu servera Gradske uprave istraga o tom slučaju i dalje traje. U Gradskoj upravi za KruševacGrad kažu da rad gradskih službi nije bio niti je sada ugrožen, ali da, zbog istražnih radnji, može da bude usporen

– Sve gradske službe funkcionišu normalno. Zbog tekućih istražnih radnji, moguće da je rad delimično usporen, ali rad službi, nije bio, niti je ugrožen – navedeno je u odgovorima dostavljenim našoj redakciji.

Nadležni preciziraju da to znači da građani mogu da završe sve potrebne poslove u Gradskoj upravi te da se plaćanja obavljaju uobičajeno.

Gradska uprava je 5. aprila, nakon što je primećeno da je rad njenih servera blokiran, podnela krivičnu prijavu protiv NN lica, a u istragu su se uključili Osnovno javno tužilaštvo, Policijska uprava, Bezbednosno – informativna agencija i Služba za visoko tehnološki kriminal.

U odgovoru nadležne službe Gradske uprave, na pitanje naše redakcije da li je u medjuvremenu otkriveno ko je blokirao rad servera Gradske uprave, navedeno je da o tome nije moguće govoriti dok traju istražne radnje.

Navedeno je i da podaci građana ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi te da se lični podaci
građana nalaze na zaštićenim serverima Republike Srbije.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top