Javni čas likovnog studija „Maja Olić“, polaznicima uručene diplome (VIDEO)

Postavljeno: 17.09.2021

Likovni studio „Maja Olić“ organizovao je tradicionalni javni čas na kome su polaznicima uručene diplome, a njihovi radovi izloženi u Galeriji Kulturnog centra

Marija Stojadinović, likovni pedagog u pomenutom studiju, zadovoljna je urađenim u prethodnih godinu dana, imajući u vidu epidemiju korone:

– Gledajući radove prijatno sam iznenađena, s obzirom na prošlogodišnju situaciju i izostanke, da smo zaista uspešno završili ovu godinu.

Zahvalila se svima koji su došli na otvaranje izložbe.

Nakon otvaranja izložbe, polaznicima su dodeljene diplome, odnosno sertifikati, kojima su, osim svojim radovima, mališani mogli da se pohvale.

Likovni studio je prethodne godine radio u dve grupe, mlađoj i starijoj. U fokusu starije grupe bila je priprema za prijemni istit te su tema bile studiozne mrtve prirode, dok su mlađi radili slobodnije i kreativnije teme. Kao nagradu za uspešan rad dva polaznika mlađe grupe će biti prebačena da rade i uče sa starijom grupom.

Nova školska godina Likovnog studija „Maja Olić“ počinje 4. oktobra, upis je u toku, a Marija Stojadinović poziva nove članove da im se pridruže. Likovni studio je namenjen deci od 7 do 18 godina, s tim što sada mogu da se prijave i šestogodišnjaci.

– Polaznici će imati priliku da se predstave samostalnom izložbom, kao što su do sada to imali neki učenici koji su se izdvojili svojim radom u ovoj kući – napomenula je ona.
Završni čas Likovnog Studija „Maja Olić“ se tradicionalno održava u junu, ali zbog 650 godina jubileja grada ove godine je pomeren za septembar.

Izložba radova polaznika traje narednih 15 dana, a za to vreme je izložba radova Luke Stepanovića, takođe člana tog likovnog kluba, prebačena u Belu salu Kulturnog centra. Kruševac.

L.S.

Ostale vesti

back-to-top