Jasmina Palurović, gradonačelnica: “Ne obećanja, već rad!”

Postavljeno: 31.12.2020

– Kao gradonačelnik Kruševca i nosilac javne funkcije tokom dužeg niza godina, građanima Kruševca ne želim ništa da obećavam i mislim da je to vreme prošlo. Trudimo se da realnim planiranjem razvoja Grada uradimo najviše što možemo, naša dela se vide na terenu tako da nema potrebe da u klasičnom smislu nešto obećavam.

Politička svest je u društvu dovoljno sazrela da ljudi mogu da prosuđuju i konkretnim učinkom mere uspeh neke politike. Zato sam ponosna i zadovoljna, mada uvek može više, onim što smo postigli kao Grad i učinili u cilju njegovog još boljeg pozicioniranja na mapi Srbije.

Godina koju je obeležila pandemija korone svakako je jedna od najgorih u poslednjih par decenija. Trebalo je suočiti se sa do sad nepoznatim neprijateljem, a pritom da život funkcioniše normalno što uključuje redovno elektroenergetsko i vodosnabdevanje, nesmetano odvijanje komunalnih delatnosti, transport robe, pomoć najugroženijima…

Takođe, očuvali smo zdravstveni sistem u funkcionalnom stanju. Da ne spominjem oslabljenu ekonomiju, buxetsku stabilnost i sve neophodne aktivnosti koje regulišu život svih građana lokalne zajednice.

Mislim da smo u tim okolnostima ne samo uspešno rešili pobrojane probleme, već i postavili širi i ambiciozniji okvir, kako bismo zadržali određeni stepen investicionih aktivnosti, izgradnje u oblasti infrastrukture, uređenja grada, pri tom ne zanemarivši ni kulturu, sport, negovanje verskih i istorijskih vrednosti. Posebno smo ponosni jer smo se brzo oslonili na sopstvene snage i lokalni buxet, jer su zbog epidemije zaustavljeni projekti sa ministarstvima i Kancelarijom za javna ulaganja.

Malo je verovatno da će sledeća godina biti mnogo lakša. Pošast koja hara svetom neće se lako zaustaviti, ali baš zato treba pokazati snagu, solidarnost i toleranciju. Ukoliko svi razmišljamo i radimo na način koji će doneti boljitak Srbiji, a pre svega Kruševcu, možemo očekivati da ćemo nastaviti bar ovim tempom.

Ako me pitate da li sam optimista – jesam. I to realni. Smatram da će 2021. iako sigurno teška, biti i bolja. Svaka epidemija ima početak, ali i kraj, i paralelno sa tim tokom, širiće se, razvijati i obnavljati sve privredne delatnosti i život vraćati u normalne tokove.

Zato želim svim Kruševljanima, da kao prioritet, čuvaju svoje i zdravlje svojih porodica, pokažu visok stepen lične i društvene odgovornosti i pronađu snage da sa što više ljubavi i pozitivne energije uplove u 21. godinu 21.veka. Sa takvim razmišljanjem i energijom, optimalno ćemo savladavati sve teškoće i situacije na koje ličnim angažmanom možemo da utičemo.

Ostale vesti

back-to-top