Izložba plakata i dokumentarni film Vek borbe

Postavljeno: 10.04.2023

Preko 200 fotografija izloženo je u postavci „ Vek Borbe“, koja je danas otvorena u Legatu Milića od Mačve, a trajaće do 24. aprila. Autor izložbe je Milica Drašković, novinar časopisa Borbe.Fotografije su arhiva časopisa Borba i predstavljaju jedan vremenski put časopisa koji ide u susret 101. godini postojanja. Ova izložba će gostovati u dvadeset gradova Srbije i na jedinstven način će pokazati nastanak, razvoj i život ovog časopisa.

Borba je jedini časopis u Srbiji koji je u potpunosti posvećen kulturi i kroz celo svoje postojanje šalje jasnu poruku da kultura treba i mora biti dostupna svima. Šetajući se kraj ovu jedinstvenu postavku saznajemo kakao i zašto je Borba nastala, kroz šta je prolazila i šta zapravo ona danas predstavlja?

Podsetimo se da je Kruševački kulturni centar , povodom velikog jubileja Lista Borba, od kada je 19. februara 1922 . godine izašao prvi broj, primio značajno priznanje kao ustanova koja je dala značajan doprinos i podržala akcije Borbe. Časopis se distribuira svakog meseca mnogim kulturnim institucijama, među kojima je i Kulturni centar Kruševac.

Direktora Lista Borbe, Andriju Jorgića, autorku, saradnike i goste prisutne na otvaranju izložbe, pozdravila je direktorka Kulturnog centra Kruševac, Violeta Kaplarević ističući veliki značaj ovog časopisa za širenje srpske kulture. Izložbu je otvorio narodni poslanik Zoran Tomića u umetničkom delu programa nastupio je hor Biser.

Izvor:kck.org.rs

Ostale vesti

back-to-top