Izbegnuta tragedija u Čitluku

Postavljeno: 11.08.2020

U aktiviranju dela eksplozivne naprave sinoć u naselju Čitluk u Kruševcu lakše su povređena dva deteta od 14 i četiri godine, kao i žena stara 38 godina,nezvanično saznaje portal “Kruševacgrad”

Prema prvim saznanjima, do incidenta koji se dogodio u dvorištu ove porodice, došlo je kada je četrnaestogodišnji dečak otvorio kesu,a među stvarima je bio i deo eksplozivnog predmeta.

Porodica I.P, gde je na sreću, izbegnuta tragedija, se prema saznanjima portala “Kruševacgrad” bavi sakupljanjem sekundarnih sirovina, a opasna naprava bila je među brojnim stvarima koje je otac kasnije povređenog dečaka dobio od jednog Kruševljanina.

Policija je brzo izašla na lice mesta, povređeni su zbrinuti i konstatovane su lakše telesne povrede. Kruševljaniu za koga se ispostavilo da je zajedno sa drugim sirovinama, dao sporni predmet porodici u Čitluku određena je mera zadržavanja do 48 sati zbog osnova sumnje da je izvršio krivična dela  nedozvoljena proizvodnja, držanje,nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti, ali i neovlašćeno držanje opojnih droga, budući da je manja količina marihuane,takođe, nađena u stanu gde živi.

I.R.

 

Ostale vesti

back-to-top