Iz istorije izbora predsednika FK Napredak: Dvojac iz „Trajala“

Postavljeno: 21.12.2022

Za sedam i po decenija postojanja FK Napredak, jedini kruševački Superligaš je samo dva puta birao predsednika iz privrednog giganta „Trajala“.

Prvi put 1996. godine jednoglasno je imenovan generalni direktor „Trajala“, kasnije i Fabrike stakla u Paraćinu, Milutin Lević, a ne tako davno i Miloš Nenezić, koji je sada, sportski rečeno, na kormilu istog preduzeća.

Milutinovo vojevanje bilo je uspešno. Pod njegovom dirigentskom palicom i sa bivšim asom nad asovima i šefom struke Napretka, legendarnim Dragoslavom Šekularcem iz Crvene zvezde, a uz blagoslov Dragana Džajića i Cvetkovića, sačuvao je klubu status drugoligaša.

Uz ovo, ugledni privrednik je prvi otvorio kapije stadiona „Mladost“ i gledaoci su besplatno gledali utakmice. Sa ove vremenske distance slobodni smo da tvrdimo da je bilo i onih koji su sumnjali u ovakav razvoj događaja.

U novije vreme, nakon odlaska Marka Miškovića, uloge predsednika se prihvatio generalni direktor „Trajala“, Miloš Nenezić. Napredak je u plej ofu, pre izbora Nenezića obezbedio opstanak u Super ligi. Ekipa se, međutim, nije do sada proslavila igrom i rezultatima.

Novi predsednik već dva puta nudi ostavku, obrazlažući da je previše zauzet. Upravni odbor ne prihvata. U dah mat poziciji, kada je sve manje sponzora i para, on i na Skupštini kluba povodom godišnjice postojanja, ukazuje na teškoće, potreban budžet od 250 miliona dinara, manje plate….Ukoliko zaposleni u Radnoj zajednici zanemare sve ovo oročio je svoju ostavku do 31.decembra. Blizu smo i ove najavljene ostavke…

 

Ostale vesti

back-to-top