Iz Hale izneta medicinska oprema

Postavljeno: 14.05.2020

Iz kruševačke Hale sportova, u kojoj je od 16.aprila do 9. maja funkcionisala privremena bolnica, danas je izneta medicinska i ostala oprema, koju će ubuduće koristiti ovdašnja Opšta bolnica

Privremena bolnica je imala novu medicinsku opremu, po dva ultrazvuka, monitora za praćenje vitalnih funkcija i EKG aparata, koja je pristigla kao donacija jedne firme. Kruševački privrednici su obezbedili novac za 130 novih kreveta. 

U privremenoj bolnici su zbrinjavani pacijenti sa najlakšim simptomima korona virusa te oni koji nisu imali simptome, a tokom ovog perioda kroz nju je prošlo devedesetak pacijenata. O obolelima je u svakoj smeni brinuo po lekar i troje medicinskih tehničara, uz poštovanje svih propisanih mera zaštite.

Privremena bolnica je opremljena za svega desetak dana, a visoku ocenu za to kruševački stručnjaci su dobili od epidemiologa iz Kine, koji su dva dana pred otvaranje obišli Halu i dali svoje preporuke. U poseti ovoj bolnici boravili su i predstanici ruskog stručnog tima.

Prostor oko Hale je bio neprepoznatljiv, sa upozorenjima Covid-19, zabranjena zona. Ulaz je čuvala vojska. Hala je unutra panoima bila podeljena na 14 celina, 13 bolničkih soba sa po deset kreveta, dok je jedna prostorija bila trpezarija. Renovirani su toaleti i opremljene potrebne ambulante.  

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top