In memoriam: Napustio nas je Boban Petrović  

Postavljeno: 27.09.2021

Kruševljanin, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Boban Petrović, preminuo je u Južnoafričkoj Republici. Legendarni krilni centar izgubio je svoju najveću bitku

 Nakon što je nedavno doživeo saobraćajnu nesreću, Petrović je poslednjih nekoliko dana života proveo u bolnici. Zbog mera usled pandemije virusa korona kontakt bilo koga sa njim je bio jako ograničen, a upravo je KK Partizan potvrdio vest o njegovoj preranoj smrti.

Petrović je rođen 19. jula 1957. u Kruševcu, gde je i počeo da se bavi košarkom. Za Partizan je igrao od 1976. do 1985. godine i u tom periodu je bio jedan od najboljih igrača crno-belih. Petrović je bio i član nacionalnog tima SFR Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 1981. kada su „plavi“ osvojili srebro, kao i godinu dana kasnije na Svetskom prvenstvu kada je reprezentacija Jugoslavije osvojila bronzanu medalju.

U dresu Partizana, Petrović je osvojio dva međunarodna kupa „Radivoj Korać“ (1978. i 1979), dve titule nacionalnog šampiona (1979. i 1981) i kup SFRJ (1979). Sa 3.618 postignutih poena na 273 utakmice, Boban Petrović je deseti najboji strelac u istoriji kluba. Ostaće upamćena anegdota sa vraćanjem lopte na utakmici Olimpija – Partizan, između Bobana Petrovića i njegovog kuma, Petera Vilfana, koja je ostavila sve aktere meča u čudu.

Osim za Napredak iz Kruševca i Partizan, Petrović je igrao za francuski Rems, ljubljansku Olimpiju, špansku Manresu i belgijski Haselt.

Vreme i mesto sahrane Bobana Petrovića biće objavljeni naknadno.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top