Hitna pomoć: Više saobraćajnih nezgoda za vikend

Postavljeno: 08.07.2024

Tokom prethodna dva dana ambulantu Hitne pomoći posetilo je 187 pacijenata, a ekipe su na terenu intervenisale 71 put. Najveći broj sugrađana žalio se na povišen pritisak i stomačne probleme, dok su nezgode na putevima donele teže telesne povrede

Osobe koje su doživele pogoršanje zdravstvenog stanja, a bile su u mogućnosti da dođu do dežurnog lekara u ambulanti uglavnom su imale problema koji su tipični za ovaj deo godine.

– Javljali su nam se pacijenti sa povišenim pritiskom, jakom glavoboljom, bolovima u grudima i gušenjem, a osim toga bilo je i pregleda izazvanih stomačnim virusom praćenim mučninom, povraćanjem, dijarejom i bolovima u trbuhu – istakla je dr Marija Baltić, načelnica Službe hitne medicinske pomoći.

Usled visokih temperatura vazduha neizbežan je veliki broj kolapsa na ulicama, ali često dolazi i  do gubljenja kontrole nad motornim vozilom kojim se upravlja što može rezultirati ozbiljnim telesnim povredama i materijalnim oštećenjima.

– U jednom udesu je povređen biciklista u trenutku kada je na njega naleteo automobil i naneo mu lakše povrede te je prevezen u urgentni, nakon toga, prilikom prevrtanja auta vozač je zadobio lakše povrede i takođe transportovan u urgentni prijem, a najozbiljnija nezgoda desila se prilikom sudara 2 vozila gde su povređena 6 lica, njih petoro, među kojima je i petogodišnje dete, zadobilo je lakše telesne povrede, dok je jedno lice sa teškim povredama prebačeno na hirurgiju. Zabeležena je i tuča sa dva povređena lica, kao i pad sa visine koji je zahtevao reanimaciju osobe koja je potom prebačena na odeljenje hirurgije – rekla je dr Baltić.

Savet lekara: izbegavanje izlaska vani po najtoplijem delu dana, konzumacija
dobro čuvanih namirnica, korekcija terapije kod pacijenata koji boluju od
hipertenzije uz konsultaciju lekara. Oprez u saobracaju!

J.S.

 

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

back-to-top