Gumari sutra gostuju Zlatiboru

Postavljeno: 19.11.2022

U poslednjem, 19. kolu jesenjeg prvenstva Prve lige Srbije, FK Trajal u nedelju će na stadionu Švajcarija odmeriti snage sa FK Zlatibor. Utakmica počinje u 13 časova.

Gumari zauzimaju desetu poziciju na tabeli, dok je njihov protivnik na pretposlednjem, petnaestom mestu. Međutim, trener ekipe Trajala, Milan Nikolić smatra da će ovo biti jedna od težih utakmica na prvenstvu:

-Ekipa Zlatibora je jedna mlada ekipa. Kod kuće stvarno igraju dobro. Tabela ne prikazuje realno stanje FK Zlatibor . Predvođeni sjajnim napadačima, drugim strelcem lige, Dišićem, zatim Čumićem, Vukmirovićem, ekipa su za poštovanje i u slučaju da ih ne shvatimo maksimalno ozbiljno, možemo da uđemo u problem.

Ova utakmica naročito dobija na značaju zbog prethodnih pobeda Trajala ostvarenih na domaćem terenu, tako da ovaj susret može da bude i „prevaga“ za ulazak u plej of.

Prelomni trenutak je ovo, gde pobedom hvatamo priključak u plej of. Jeste poslednje kolo, možda su neki igrači već umorni, a oni su veoma ozbiljan protivnik, sa dobrim trenerom. Mnogo nam donosi pozitivan rezultat tamo. Spremamo se i mentalno i fizički na njihovo najbolje izdanje i na moguće loše uslove na terenu u vidu  kiše ili snega- rekao je Nikolić, na konferenciji za medije održanoj u media centru FK Trajal.

Nikola Milošević, igrač veznog reda Trajala, svestan je da je umor otežavajući faktor i da cela ekipa mora biti istrajna u zadacima koje im je trener Milan Nikolić podelio.

Sigurno je da nas je stigao umor, dosta smo utakmici odigrali, što prvenstvenih, što kroz kup. Znamo koliko nam eventualna pobeda donosi. Ne očekuje nas laka utakmica, ne sme da nas zavara njihovo stanje na tabeli, zato što je to ekipa koja igra bolje kod kuće nego na strani. Moramo da uđemo oprezno u tu utakmicu i pametno. Poštujemo ih, ali se ne plašimo, jer smo pokazali da možemo da igramo sa najboljim ekipama. Ako ponovimo pristup iz prethodne utakmice, mislim da ćemo odneti pobedu – rekao je on.

Trajal će nakon ovog 19. kola okončati jesenji deo prvenstva Prve lige Srbije i nakon odmora, ući u prolećni deo takmičenja sa konsolidovanim redovima i saniranim povredama kod nekolikih igrača u želji da se pomeri sa desete, na neku višu poziciju ovog renomiranog takmičenja.

V. Milojević

 

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top