Gradski prevoz u Kruševcu najranije 11. maja

Postavljeno: 02.05.2020

Nakon što su nadležni republički organi najavili da bi 4. maja trebalo ponovo da krene međugradski i železnički saobraćaj, a 8. maja i gradski, najpre u Beogradu i Nišu, u kruševačkom „Jugorevozu“ kažu da bi Kruševac u međugradski prevoz mogao da se uključi najranije 6. maja, a u gradski 11. maja

Gradski prevoz u Kruševcu sigurno neće krenuti pre 11. maja, nakon što takav prevoz prvo probno bude pušten u određenim gradovima. Mi se svakako pripremamo što se tiče zaštitnih mera. U međugradski prevoz, a to bi najpre mogle da budu linije prema Beogradu, ne očekujemo da ćemo se uključiti pre 6. maja – kaže za krusevacgrad.rs generalni direktor „Jugoprevoza“ Zoran Misić.

On podseća da „Jugorevoz“ trenutno ima samo namenske linije za prevoz radnika.

Misić potvrđuje da je preduzeće pretrpelo velike gubitke koji nastaju „kada točkovi stoje“, ali kaže da još uvek nije rađena procena štete u novonastaloj situaciji.

Javni prevoz je stao 21. marta uveče, nakon što je Vlada donela odluku o obustavljanju gradskog prevoza u Srbiji, a u okviru mera za sprečavanje širenja korona virusa. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top