Gradski odbor SSP usvojio “Plan za dan posle u Kruševcu”

Postavljeno: 30.03.2021

Gradski odbor Stranke slobode i pravde je na svojoj prvoj sednici usvojio „Plan za dan posle u Kruševcu“, kao deo republičkog „Plana za dan posle u Srbiji“. Lokalnom programskom platformom su, kako je saopšteno, između ostalog predviđeni uvođenje besplatnih udžbenika, osnivanje gradskog zdravstvenog fonda za teško bolesnu decu, vraćanje nelegalno privatizovane imovine u vlasništvo grada, izgradnja vrtića i renoviranje škola, osnivanje gradskog stambenog preduzeća, ukidanje stranačkog izbora direktora javnih preduzeća

Inače, pomenutim Planovima, republičkim i lokalnim, kako je navedeno, garantuje se ostvarivanje planiranog u prvih šest meseci nakon pada Srpske napredne stranke, uz obavezu povlačenja iz politike, ukoliko se to ne ostvari.

– Nosioci fukcija kako na lokalu, tako i u republici u okviru SSP, dužni su da kod javnog beležnika overe svoju izjavu o povlačenju iz politike ukoliko se plan ne sprovede u predviđenom vremenskom roku – navode u kruševačom SSP-u.

Plan Stranke slobode i pravde za dan posle u Kruševcu, građanima Kruševca garantuje besplatne udžbenike za sve đake, osnivanje zdravstvenog fonda grada za lečenje teško bolesne dece sa teritorije grada, mesečnu naknadu za roditelje dece sa smetnjama u ravoju i invaliditetom, kao preteču Zakona roditelj – negovatelj te potpisivanje ugovora na neodređeno sa radnicima u javnom sektoru koji imaju povremene ugovore kojima ih aktuelni režim ucenjuje.

SSP saopštava i da Plan predviđa vraćanje nelegalno privatizovane imovine grada u vlasništvo, otpis dela troškova za usluge gradskih i javnih preduzeća bivšim radnicima ugašenih preduzeća, vojnim ratnim veteranima i invalidima kojima grad i država duguju novac, reviziju rada i racionalizaciju troškova Gradske uprave.

U okviru Plana na čije sprovođenje se ovdašnji SSP obavezao jesu i izgradnja vrtića i renoviranje obrazovnih ustanova, ulaganja u zdravstveni sistem preraspodelom gradskog budžeta, garantovani otkup poljoprivrednih proizvoda, osnivanje gradskog stambenog preduzeća, ukidanje privatnih monopola na stanogradnju i pomoć mladim bračnim parovima za prvi stan, ukidanje stranačkog izbora direktora javnih preduzeća.

„Plan za dan posle u Kruševcu“ su članovima Gradskog odbora predstavili predsednica Odbora Katarina Panić i član Predsedništva, Ivan Mandić.

Na prvoj sednici Gradskog odbora usvojen i Predlog za formiranje Ženske mreže SSP Kruševac te za predsednicu izabrana Sara Popović. Na istoj sednici je Bojana Stanojević imenovana za zamenicu predsednice Gradskog odbora.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top