Gradonačelnica nakon vakcinacije: Da se vratimo normalnom životu

Postavljeno: 08.02.2021

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović primila je danas, u okviru masovne imunizacije stanovništva, vakcinu protiv korona virusa

– Primila sam kinesku vakcinu, ta je bila trenutno na stanju u Kruševcu. Sve vakcine koje prodju kotrolu naše agenciju su bezbedne, ispitane, sve jedno je koju ćete primiti. Trenutno ovde imamo kinesku i Fajzerovu, kako se budu nabavljale ostale vakcine i one će stizati – kazala je gradonačelnica Jasmina Palurović nakon što je u Hali sportova primila vakcinu.

Napomenula je da je izuzetno bitno da se svi vakcinišu, a da sugrađani to shvataju potvrđuje činjenica da je mnogo Kruševljana zainteresovano za imunizaciju te da je vakcinu do sada primili oko 11 hilljada ljudi u našem gradu.

– Bitno je da se stekne takozvani kolektivni imunitet i da u nekom periodu nastavimo normalno da živimo i radimo, da se vratimo životu bez maski, bez bojazni da ćemo se razboleti. Ovo je način da se čuvamo i budemo zaštićeni od kovida. Savetujem svima koji su u dilemi da se vakcinišu jer je to jedan od najbezbednijih načina da se stekne imunitet – poručila je gradonačelnica.

Iako nema precizan podatak ona je potvrdila da je mnogo radnika Gradske uprave zainteresovano za vakcinaciju, podsetivši da se poštovao redosled te da su zaposleni u ovdašnjoj lokalnoj samoupravi na imunizaciju pozvani nakon prioritetnih kategorija – zdravstvenih radnika, starijih te zaposlenih u javnim preduzećima.

Vakcinu su danas primili i zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović, načelnik Gradske uprave Ivan Anđelić i njegova zamenica Vesna Anđelić.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top