Gradina šampion Prve okružne fudbalske lige

Postavljeno: 11.06.2021

Prvo mesto u prvenstvu Druge okružne lige osvojila je ekipa Rubina DS, dok je u Trećoj ligi trijumfovao Varvarin

Poslednje kolo prvenstva Prve lige Fudbalskog saveza Rasinskog okruga nije donelo iznenađenja koja bi promenila stanje na vrhu tabele. Gradina je u Pejovcu bila sigurna protiv Čitluka (3:0), dok je Gornji Stepoš osvojio samo bod na gostovanju ekipi Sloge (4:4). Na kraju sezone, Gradina je bolja od ostalih – osvojila je šampionsku titulu sa 70 bodova, tri više od drugoplasiranog Gornjeg Stepoša. Fudbaleri iz Pejovca ostvarili su time i najveći uspeh u istoriji kluba – plasman u Zonu Zapad.

– Ovo je veliki uspeh za Gradinu – za klub ali i čitavo naše mesto, iza koga su godine želje, rada, htenja. Emocije su jake, svi smo srećni i želimo da nastavimo da igramo na visokom nivou, koji viši rang svakako i zahteva – rekao je predsednik kluba Miloš Ognjanović.

Trener Miroslav Lazarević kaže da se do šampionske titule došlo zahvaljujući posvećenosti i maksimalnom zalaganju svih u timu:

– Sezona je bila teška, imali smo par pehova, dosta povređenih igrača, ali nismo odustajali u nijednom trenutku i jedino tako se i moglo završiti na ovoj poziciji.

Igrač Gradine Vladimir Vukadinović završio je Prvu okružnu ligu kao najefikasniji strelac – postigao je 34 gola:

– Ono što čini ovu ekipu najboljom je karakter i dobri duh tima, druženje, iz toga prozilazi i igra. Jedino tako sam i mogao da postignem ovoliko golova, iza svakog stoji ceo tim, ja sam samo na kraju njegov kvalitet u zajedništvu samo potvrdio ovolikim brojem pogodaka.

Pehar novom šampionu je uručio predsednik fudbalskog saveza Rasinskog okruga Vladan Gašić, pre revijalne utakmice između ovog kluba i selekcije Prve lige odigrane na stadionu Borca u Bivolju. Pehari su podeljeni i najboljem strelcu Prve lige Vladimiru Vukadinoviću, kao i golgeterima Druge (Milan Vesiću, FK Polet 57, 26 golova) i Treće lige (Kaplarević Milan, FK Ratajac, 16 golova). Sama utakmica završena je pobedom prvoligaške selekcije sa 6:1.

Prvo mesto u prvenstvu Druge okružne lige osvojila je ekipa Rubina DS, ispred Garevine i Vinogradara, dok je u Trećoj ligi trijumfovao Varvarin, kome su najbliži pratioci bili Stara čaršija i Ratajac.

S.M., foto: FSRO

Ostale vesti

back-to-top