Grad Kruševac među najboljima u dobrom upravljanju

Postavljeno: 18.03.2021

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave proglasilo je pobednike Javnog poziva za dodelu godišnje nagrade za najbolju gradsku upravu u primeni principa dobrog upravljanja u 2020. godini među kojima su Kruševac, Kragujevac, Knić i Veliko Gradište. Grad Kruševac dobio je prvu nagradu u oblasti „Ravnopravnost i anti – diskriminacija“

Godišnja nagrada ustanovljena je uz podršku programa Swiss Pro kao mera Vlade Srbije kojom se ohrabruju i osnažuju lokalne samouprave da kontinuirano rade na podizanju kvaliteta usluga koje javni sektor pruža građanima i privredi.

Nagrade za lokalne samouprave obezbedilo je Ministarstvo iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave u ukupnom iznosu od 9,2 miliona dinara, pri čemu svaka od četiri lokalne samouprave stiče pravo na nagradu u iznosu od 2,3 miliona dinara. Dodatni nagradni fond u iznosu od 7,2 miliona dinara, koji će takođe biti raspodeljen jednako na četiri pobednika, dodeljuje Stalna konferencija gradova i opština iz budžeta programa Swiss Pro.

D.M.

Ostale vesti

back-to-top