Gotova školica – 90 mališana naučilo da vozi skejt

Postavljeno: 05.07.2021

Besplatna škola skejta za decu do 15 godina koju je organizovalo sportsko udruženje “Pirus” je završena. Intersovanje je bilo veliko, te je tokom prethodnih mesec dana više od 90 mališana naučilo da vozi skejt. Iako je školica završena, skejteri iz udruženja “Pirus” kažu da ovo nije kraj, jer mladi su zavoleli skejt i međusobno se sprijateljili te će se tokom celog leta viđati i zajedno voziti skejt

– Projekat “Poguraj se! – mala škola skejta” je zvanično završen, svi polaznici koji su bili sa nama tokom prethodnih mesec dana su dobili majice kao mali znak pažnje – kaže Miljan Makragić iz sportskog udruženja “Pirus”.

U školu se upisalo preko 90 budućih skejtera i skejterki, a na treninzima nikad nije bilo manje od 40 prisutnih.

– Mi smo prezadovoljni, deca su svakog vikenda bila sve bolja i bolja, opuštenija, mnogi su se i sprijateljili. Cilj nam je i bio da se stvori mala komuna, jer poenta skejta je druženje i međusobno poboljšavanje u skejtu – objašnjava Miljan.

Iako je školica završena, skejteri iz udruženja “Pirus” tu su za svako dete koje želi da nauči da vozi.

– Sva deca su naučila da se guraju, što je za svaku pohvalu. Ima i veoma talentovanih klinaca. Potrudićemo se da uvek budemo tu za njih šta god im zatrebalo, jer su to i zaslužili. Mislim da smo okupili veoma dobru ekipu, druženje sa njima mi je dalo motivaciju da i sam budem bolji u nekim svakodnevnim situacijama – kaže Uroš Matejić, instruktor.

Roditelji su prezadovoljni što su deca dobila priliku da nauče da voze u kontrolisanim uslovima i uz pomoć instruktora.

– Roditelji su videli sa koliko ljubavi smo pristupili ovom projektu i imamo dosta podrške od njih. Na poslednjem treningu je jedna mama napravila mini pice i kupila sokove za svu decu – ističe Uroš.

Svi polaznici školice kao i njihovi roditelji članovi su velike vajber grupe na kojoj će nastaviti da komuniciraju sa instruktorima.

– Roditelji su strava, podržvaju nas, oduševljeni su što nama mnogo znači, mi smo ovo radili kako bi deca izgubila strah od skejta. Planiramo uskoro da snimimo jedan film kao ekipa “This pear crew”, ali i da se okupljamo sa klincima na Bagdali i u Skejt parku i da održavamo kontakt. Nastavićemo da im pomažemo i dajemo svoje besplatne stvari kako bi imali motivaciju da nastave – navodi Miljan.

Poslednjem treningu prisustvovao je i zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović i najavio da se nada da će Kruševac uskoro dobiti novi skejt park.

– Nekoliko meseci već radimo na jednom projektu za novi skejt park u Kruševcu i nadam se da ćemo uz podršku Ministarstva omladine i sporta moći da ga realizujemo – istakao je on.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top