Goran Stevanović: Optimizam pred utakmicu u Lučanima

Postavljeno: 10.12.2020

Jesenji deo prvenstva Super lige Srbije ušao je u samu završnicu. Preostalo je da se odigraju još samo dva kola, a Napredak već sutra u Lučanima igra protiv Mladosti

Šef stručnog štaba Napretka Goran Stevanović kaže da je protivnik jako nezgodan domaćin, ali i da je njegov tim prilično rasterećen posle pobede protiv Voždovca u prethodnom kolu:

– Prezadovoljan sam kako su igrači odradili posao u prethodna dva meseca, koliko smo zajedno. Pošto smo osvojili velike bodove u vrlo jakim i teškim utakmicama, konačno smo u situaciji da u poslednja dva jesenja kola izađemo na teren rasterećeniji i probamo da nagradimo sebe za sav dosadašnji uloženi trud. Skoro da niko nije verovao, pa ni oni sami, ali zaista su bili maestralni i sada su u situaciji, ne samo da dokažu da Napredak zaslužuje da ostane superligaš, već i da poseduju potencijal, koji im je dugo bio osporavan. Moraju zbog toga da ostanu fokusirani do kraja, budu jaki i mentalno i emotivno, da još uvek ne razmišljaju o odmoru ili nekim drugim planovima.

Kadrovski problemi u Napretku nisu ništa novo, pa Stevanović sutra neće moći da pošalje na teren Živkovića, Raškovića, Mrkića, Stevića, Miloševa i Melunovića. A što se samom protivnika tiče…

Igraju “tvrd” fudbal, a ako im dozvoliš da te ubace u šesnaesterac, maltene nemaš nikakve šanse i ne možeš ništa pozitivno da očekuješ. Ali, uz uvažavanje protivnika, smatram da posle duže vremena izlazimo na teren a da nismo autsajderi. Odlično smo raspoloženi i sa puno optimizma čekamo duel sa Lučancima.

Utakmica se igra od 16 sati. U poslednjem jesenjem kolu, Napredak će već u sredu dočekati ekipu Novog Pazara.

S.M.

Obeležena slava

Juče je, u najužem krugu, godno epidemiološkoj situaciji, obeležena klupska slava Sveti Alimpije Stolpnik. Slavsko žito je osveštao sveštenik Aleksandar Erić, a zatim je govorio predsednik Upravnog odbora Miloš Nenezić. Izrazio je očekivanje da klub što pre izađe iz zone ispadanja i da u narednom prvenstvu, u susret jubilarnoj 75. godišnjici, ispuni očekivanja svojih navijača.

Ostale vesti

back-to-top